Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Laatst had ik weer eens zin in een quiche. Het werd deze quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie. Een heerlijke quiche met niet al teveel ingrediënten maar toch vol van smaak. Deze quiche is trouwens ook nog eens erg makkelijk te maken. Het proberen dus zeker eens waard.

Het is wel handig als je de spinazie ruim van tevoren bereidt. Deze bevat namelijk erg veel vocht waardoor de bodem van je quiche slap kan worden. Ik deed dit al in de middag en liet de spinazie een paar uur uitlekken in een vergiet. Zelfs daarna kwam er nog flink wat vocht uit toen ik de spinazie nog even uitkneep.

Lijkt deze lekkere spinaziequiche je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En heb je liever een ander soort quiche dan vind je op mijn site nog veel meer makkelijke quiche recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 400 gr. bladspinazie
  • 100 gr. zalmsnippers
  • 100 gr. cashewnoten
  • 150 gr. volle yoghurt*
  • 5 eieren
  • 1 el. paneermeel
  • ca. 100 gr. brie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

* In plaats van volle yoghurt kan je ook crème fraiche of slagroom gebruiken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Roerbak de spinazie ruim van tevoren zodat deze alle tijd krijgt om uit te lekker. Zet hiervoor een ruime hapjespan of wok op het vuur en verhit deze. Doe er een scheutje olijfolie in en roerbak de spinazie beetje bij beetje tot deze begint te slinken. Kruid met wat peper en zout en doe er indien nodig nog wat olijfolie bij. Doe de spinazie in een vergiet en laat heel goed uitlekken in de wasbak.

Bereid de quiche

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm of springvorm in met wat boter. Ontdooi de plakjes deeg en bedek hier de bodem en zijkanten mee. Laat de plakjes deeg over de rand van de vorm hangen tot je deze volledig hebt gevuld. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel over.

Pers het laatste beetje vocht uit de spinazie, gewoon met je handen of door een schotel in het vergiet te drukken. Verdeel de spinazie over de bodem en doe hier de zalmblokjes overheen. Hak de cashewnoten grof met een koksmes en verdeel over de spinazie en zalm. Gebruik je een quichevorm dan druk je het deeg nu van de rand af. Breek vijf eieren boven een mengkom en doe hier de yoghurt bij. Kruid met peper en zout en roer goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt.

Giet het eiermengsel voorzichtig in de vorm. Snijd wat plakjes van de brie en verdeel deze over de quiche. Gebruik je een springvorm dan vouw je nu de overhangende plakjes deeg over de vulling. Schuif de vorm nu in de voorverwarmde oven en bak deze ongeveer 20 tot 25 minuten. Zodra het eiermengsel mooi is gestold en de brie is gesmolten haal je de quiche eruit. Laat kort afkoelen en haal uit de vorm. Snijd de quiche in acht punten en serveer direct.

Nog wat over?

Houd je nog wat van de quiche over? Deze kan je de volgende dag gewoon koud eten. Ook kan je deze nog even opwarmen in de oven of in een droge koekenpan.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 640 kcal.
  • Vetten 40 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 34 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 31 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.