Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 300 gr. ramen noedels
- 300 gr. kippendijfilet
- 400 gr. peultjes
- 200 gr. bospeen
- 1 rode peper
- 6 lenteuitjes
- handje koriander, optioneel
- sesamzaad
- sesamolie
Voor de teriyakisaus:
- 80 ml. mirin
- 2 el. sojasaus
- 1 el. bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
Zet vast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur om de noedels in te bereiden. Verwarm ook een wok voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet tot slot een steelpannetje op laag vuur om de teriyakisaus in te bereiden.
Maak de teriyakisaus
Voor de teriyakisaus doe je alle ingrediënten in de steelpan. Roer goed door elkaar terwijl je het vuur laag houdt tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur wat hoger en laat de saus rustig indikken terwijl je de rest bereidt. Roer regelmatig door en zet het vuur weer laag als de saus wat dikker is geworden.
Snijd de groenten
Snijd de peultjes met een scherp mes in flinterdunne reepjes, doe in een vergiet en bewaar voor zo. Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes en houd apart voor zo. Snijd de bovenkant van de rode peper en rol tussen je handen, klop de zaadjes eruit. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes en bewaar voor zo. Maak de bospeen schoon, snijd doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de plakjes vervolgens in lange reepjes en hou apart voor zo.
Kook de noedels
Kook de ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. De ramen noedels die ik gebruikte hoefden maar een paar minuten te koken. Voeg de laatste minuut de gesneden peultjes toe en kook deze nog even mee. Giet af in een vergiet, spoel onder de koude kraan en doe terug in de pan. Voeg een scheutje sesamolie toe, doe de reepjes wortel erbij en roer door elkaar, laat staan voor zo.
Roerbakken
Snijd terwijl de noedels koken de kippendij in dunne plakjes. Verhit een scheut sesamolie in de wokpan en roerbak de plakjes kippendij drie minuten op hoog vuur. Voeg de rode peper en de lenteuitjes toe en roerbak een minuutje mee. Hak eventueel de koriander grof met een koksmes en bewaar voor zo.
Schep de noedels met de gesneden peultjes en wortel op de borden en schep hier de kip teriyaki overheen. Strooi er wat sesamzaad overheen en als je dat lekker vindt de koriander. Je ramen noedels met kip teriyaki en peultjes zijn klaar, eet smakelijk.