Rijst met geroerbakte broccoli, shiitakes, paprika en een gebakken ei

Rijst met geroerbakte broccoli, shiitakes, paprika en een gebakken ei

Zoek je een makkelijke maaltijd voor vanavond? Probeer dan deze rijst met geroerbakte broccoli, shiitakes, paprika en een gebakken ei eens. Het is een makkelijke en lekkere roerbakmaaltijd die je in 25 minuten op tafel zet. Lekker op smaak gebracht met wat oestersaus en sojasaus en knapperige gebakken uitjes. Ideaal als je weinig tijd hebt maar toch iets lekkers op tafel wil zetten.

De broccoliroosjes kook je kort voor. Hierna roerbak je deze met de shiitakes en in blokjes gesneden paprika. Tijdens het roerbakken voeg je wat peper en zout en de oestersaus en sojasaus toe. In de tussentijd kook je de rijst en bak je een paar eitjes en je bent klaar. Eventueel kan je de rijst nog vervangen door noedels. Serveer met gebakken uitjes en je hebt een heerlijk maaltje.

Krijg je ook zin in deze rijst met geroerbakte broccoli, shiitakes, paprika en een gebakken ei? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En hier vind je nog veel meer lekkere wokrecepten om eens uit te proberen. Je kan alles roerbakken in een flinke hapjespan of in een goede wok.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. rijst, bv. basmatirijst
  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. shiitakes
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • oestersaus
  • sojasaus
  • peper en zout
  • wokolie
  • boter om te bakken
  • gebakken uitjes
  • ketjap en sambal, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote kookpan een flinke laag water aan de kook voor de rijst. In een tweede kookpan breng je een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Zet ook een flinke hapjespan of een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt.

Bereid de groenten

Snijd met een officemesje de roosjes van de broccoli en kook deze vier minuten voor. Stort ze hierna in een vergiet en spoel af met koud water tot ze afgekoeld zijn. In de tussentijd snijd je de shiitakes in dunne plakjes, borstel ze eerst even schoon. De rode paprika snijd je met een koksmes in kleine blokjes. Snijd er eerst de bovenkant af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Pel tot slot de ui en snijd deze in vieren en daarna in dunne partjes. Doe nu de rijst in de grootste kookpan en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roerbakken

Verhit tegelijkertijd een scheutje wokolie in de hete hapjespan of wok en voeg als eerste de shiitakes en de ui toe. Roerbak op hoog vuur en kruid met peper en zout. Als de shiitakes beginnen te slinken doe je er de rode paprika en naar smaak oestersaus en sojasaus bij. Schep om op hoog vuur en voeg na een paar minuten de broccoli toe. Doe er nog een beetje oestersaus bij en schep om tot alles goed warm is. Verwarm tussendoor een flinke koekenpan op laag vuur en smelt hier wat boter in. Bak de eieren per twee en houdt deze warm tussen twee borden.

Serveer de rijst met broccoli, paprika en shiitakes

Giet de rijst af en laat kort droogstomen. Verdeel de rijst over vier borden en schep hier de broccoli, shiitakes en rode paprika met de saus over. Leg op ieder bord een gebakken ei en strooi er tot slot wat gebakken uitjes over. Breng naar wens op smaak met wat ketjap of sambal en eet smakelijk.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte broccoli, shiitakes, paprika en een gebakken ei'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte broccoli, shiitakes, paprika en een gebakken ei'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte broccoli, shiitakes, paprika en een gebakken ei'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte broccoli, shiitakes, paprika en een gebakken ei'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte broccoli, shiitakes, paprika en een gebakken ei'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 444 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 13 gr.
  • Zout 3.7 gr.
  • Natrium 1480 mg.