Rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten

Rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten

Deze rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten was heel snel klaar. Vooral omdat ik voor de verandering eens voor voorgesneden groenten koos. Tja, ook ik heb wel eens minder zin om lang in de keuken te staan. En zo heel af en toe moet dat best eens kunnen. Omdat ik dus minder hoefde te snijden was dit wokrecept lekker snel klaar. Al na 25 minuten konden we aan tafel.

Natuurlijk voegde ik genoeg andere ingrediënten toe om er een heerlijk maaltje van te maken. Met o.a. oestersaus en gembersaus bracht ik alles op smaak. De pindasaus maakte ik zelf maar ook die kan je kant en klaar kopen. Je kan dus zelf kiezen hoe makkelijk je het jezelf wil maken deze keer. Het recept voor deze lekkere wokmaaltijd vind je hieronder. En hier vind je nog veel meer snelle wokrecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 225 gr. rijst
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 400 gr. Japanse roerbakgroenten*
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr. taugé
  • 75 gr. cashewnoten
  • oestersaus
  • gembersiroop
  • sojasaus
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • wokolie
  • pindasaus**

* Ik koos een voorgesneden mix met o.a. paksoi, witte kool, sojabonen en gele wortel.

** Maak deze zelf of kies voor een kant en klare pindasaus.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een wok op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Breng in een ruime pan ook een flinke laag water aan de kook. Snijd de kippendij met een vleesmes in stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de kippendij toe. Schep om op hoog vuur en kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout.

Roerbak de groenten

Zet het vuur van de wok iets lager. Maak indien nodig de champignons schoon met een groenteborstel. Snijd de champignons doormidden en de grootste exemplaren in vieren. Doe de champignons in de wok en zet het vuur weer hoger. Voeg ongeveer twee eetlepels oestersaus en gembersaus toe en een scheut sojasaus. Schep de champignons enkele minuten om op hoog vuur tot ze mooi bruin worden. Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bereid ook tussendoor de pindasaus.

Als de champignons mooi bruin zijn en wat slinken doe je de knoflook erbij. Schep kort om en voeg dan de rode ui en de Japanse roerbakgroenten toe. Voeg indien nodig nog wat sojasaus en wokolie toe. Roerbak de groenten in ongeveer vijf minuten knapperig en gaar. Doe er de laatste minuut de taugé bij en schep alles goed om.

Serveren

Hak de cashewnoten fijn met een koksmes en leg even apart. Giet de rijst af en laat kort droog stomen van het vuur af, verdeel over de borden. Schep de geroerbakte groenten, champignons, kippendij en taugé op de borden. Verdeel hier de pindasaus over en strooi er tot slot de fijn gehakte cashewnoten over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 545 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 41 gr.
  • Waarvan suikers 17 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 33 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.