Rijst met geroerbakte groenten, champignons, kippendij, pindasaus en cashewnoten
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 225 gr. rijst
- 300 gr. kippendijfilet
- 400 gr. Japanse roerbakgroenten*
- 250 gr. champignons
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 100 gr. taugé
- 75 gr. cashewnoten
- oestersaus
- gembersiroop
- sojasaus
- vijfkruidenpoeder
- peper en zout
- wokolie
- pindasaus**
* Ik koos een voorgesneden mix met o.a. paksoi, witte kool, sojabonen en gele wortel.
** Maak deze zelf of kies voor een kant en klare pindasaus.
Bereidingswijze
Zet een wok op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Breng in een ruime pan ook een flinke laag water aan de kook. Snijd de kippendij met een vleesmes in stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de kippendij toe. Schep om op hoog vuur en kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
Roerbak de groenten
Zet het vuur van de wok iets lager. Maak indien nodig de champignons schoon met een groenteborstel. Snijd de champignons doormidden en de grootste exemplaren in vieren. Doe de champignons in de wok en zet het vuur weer hoger. Voeg ongeveer twee eetlepels oestersaus en gembersaus toe en een scheut sojasaus. Schep de champignons enkele minuten om op hoog vuur tot ze mooi bruin worden. Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bereid ook tussendoor de pindasaus.
Als de champignons mooi bruin zijn en wat slinken doe je de knoflook erbij. Schep kort om en voeg dan de rode ui en de Japanse roerbakgroenten toe. Voeg indien nodig nog wat sojasaus en wokolie toe. Roerbak de groenten in ongeveer vijf minuten knapperig en gaar. Doe er de laatste minuut de taugé bij en schep alles goed om.
Serveren
Hak de cashewnoten fijn met een koksmes en leg even apart. Giet de rijst af en laat kort droog stomen van het vuur af, verdeel over de borden. Schep de geroerbakte groenten, champignons, kippendij en taugé op de borden. Verdeel hier de pindasaus over en strooi er tot slot de fijn gehakte cashewnoten over.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 545 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 41 gr.
- Waarvan suikers 17 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 33 gr.
- Zout 2.3 gr.
- Natrium 920 mg.