Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. basmatirijst
- 300 gr. kippendij
- 1 paksoi
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 100 gr. taugé
- 2 tenen knoflook
- 200 gr. sugarsnaps
- wokolie
Voor de saus:
- 1 el. pindakaas
- 1 el. ketjap manis
- 1 el. gembersiroop
- 2 el. melk
- 1 tl. trassie
- 1 tl. knoflookpoeder
- 1 tl. uienpoeder
- 1 tl. paprikapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm tegelijkertijd een wokpan op laag vuur. Zorg dat de bodem goed heet wordt. Zo kan alles straks goed dichtschroeien. Als de rijst klaar is giet je deze af. Schep goed om en bewaar voor zo. In de tussentijd heb je de rest al bereid.
Kip en pindasaus
Pel als eerste de knoflook en hak deze goed fijn. Hierna snijd je de kippendij in blokjes. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok. Doe hier de knoflook bij en roerbak een halve minuut. Doe er daarna de stukjes kip bij en zet het vuur wat lager. Voeg alle ingrediënten voor de pindasaus toe behalve de melk. Draai het vuur weer hoog en schep alles goed om. Als de kip goed is dichtgeschroeid voeg je de melk toe. Schep alles nog even goed om en draai het vuur weer laag.
Groenten roerbakken
Pel nu de rode ui en snijd in partjes. Ook de rode paprika snijd je in stukjes. Haal wel eerst even de zaadlijsten en zaadjes eruit. Voeg toe aan de wokpan en zet het vuur weer wat hoger. Schep goed om en doe de sugarsnaps erbij. Snijd intussen de paksoi. Het harde deel van de steel snijd je in stukjes, het bladgroen bewaar je voor zo. De prei snijd je in ringen. Voeg de steel van de paksoi en de preiringetjes toe aan de wok. Roerbak een paar minuten mee, doe er nog wat extra wokolie bij.
Voeg de bereidde rijst toe aan de wokpan en schep goed om. Snijd het bladgroen van de paksoi in reepjes en roer er doorheen. Doe er als laatste de taugé bij en bak nog een minuut op hoog vuur. Als de rijst de saus goed heeft opgenomen is alles klaar. Schep op de borden en doe er eventueel nog wat extra ketjap op. Serveer met gebakken uitjes en wat kroepoek en je kan aan tafel.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 407 kcal.
- Vetten 14 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 36 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.