Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus

Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus

Deze rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus is ideaal voor doordeweeks. Het is namelijk een makkelijk en lekker maaltje dat je snel hebt gemaakt. Terwijl de rijst kookt snijd en roerbak je de rest van de ingrediënten.Hierna schep je alles nog even door elkaar en je kan aan tafel.

De pindasaus maakte ik met dingen die ik standaard in huis heb. Zelfs trassie staat altijd in mijn keukenla. Het is een klein potje en lang houdbaar. Maar vooral een goede smaakmaker voor dit soort recepten. Door de kip in de pindasaus te bakken krijgt deze een heerlijk smaakje.

Zelf kook ik voor basmatirijst omdat ik dat een lekkere rijstsoort vind. Maar je kan natuurlijk ieder ander soort rijst kiezen. Krijg je ook al zin in deze wokmaaltijd? Dan vind je hieronder het recept. En als je liever iets anders maakt vind je hier nog veel meer makkelijke wokrecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. basmatirijst
  • 300 gr. kippendij
  • 1 paksoi
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 100 gr. taugé
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr. sugarsnaps
  • wokolie

Voor de saus:

  • 1 el. pindakaas
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. gembersiroop
  • 2 el. melk
  • 1 tl. trassie
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm tegelijkertijd een wokpan op laag vuur. Zorg dat de bodem goed heet wordt. Zo kan alles straks goed dichtschroeien. Als de rijst klaar is giet je deze af. Schep goed om en bewaar voor zo. In de tussentijd heb je de rest al bereid.

Kip en pindasaus

Pel als eerste de knoflook en hak deze goed fijn. Hierna snijd je de kippendij in blokjes. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok. Doe hier de knoflook bij en roerbak een halve minuut. Doe er daarna de stukjes kip bij en zet het vuur wat lager. Voeg alle ingrediënten voor de pindasaus toe behalve de melk. Draai het vuur weer hoog en schep alles goed om. Als de kip goed is dichtgeschroeid voeg je de melk toe. Schep alles nog even goed om en draai het vuur weer laag.

Groenten roerbakken

Pel nu de rode ui en snijd in partjes. Ook de rode paprika snijd je in stukjes. Haal wel eerst even de zaadlijsten en zaadjes eruit. Voeg toe aan de wokpan en zet het vuur weer wat hoger. Schep goed om en doe de sugarsnaps erbij. Snijd intussen de paksoi. Het harde deel van de steel snijd je in stukjes, het bladgroen bewaar je voor zo. De prei snijd je in ringen. Voeg de steel van de paksoi en de preiringetjes toe aan de wok. Roerbak een paar minuten mee, doe er nog wat extra wokolie bij.

Voeg de bereidde rijst toe aan de wokpan en schep goed om. Snijd het bladgroen van de paksoi in reepjes en roer er doorheen. Doe er als laatste de taugé bij en bak nog een minuut op hoog vuur. Als de rijst de saus goed heeft opgenomen is alles klaar. Schep op de borden en doe er eventueel nog wat extra ketjap op. Serveer met gebakken uitjes en wat kroepoek en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus'
Afbeelding bij 'Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 407 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 28 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.