
Rijst met paksoi, paprika, champignons en zoete knoflook-garnalen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. rijst
- 200 gr. garnalen
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 2 el. oestersaus
- 1 el. sojasaus
- 1 tl. rijstazijn
- 1 tl. donkere basterdsuiker
- peper en zout
- wokolie
Bereidingswijze
Het langst ben je bezig met het koken van de rijst, verder heb je deze maaltijd echt zo gemaakt. Ik maakte zelf gebruik van wholegrain basmatirijst, deze moest 25 minuten koken. Het kan best dat je met een ander soort rijst nog sneller klaar bent.
Zet een flinke pan water op het vuur en breng aan de kook, bereid hier de rijst in zoals aangegeven op de verpakking. Zet ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Zo krijg je de knapperigste groenten en lekker sappige garnalen.
Pel de tenen knoflook en hak deze goed fijn met een koksmes. Pel de rode ui, snijd in vieren en vervolgens in plakjes. Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de fijngehakte knoflook en de ui toe. Doe er één eetlepel oestersaus, de sojasaus, de rijstazijn en de suiker bij en roerbak een minuutje op hoog vuur.
Voeg hierna de garnalen toe en roerbak deze één minuut mee. Verwijder intussen de onderkant van de paksoi en snijd de harde stelen in reepjes. Bewaar het blad van de paksoi voor zo. Voeg de reepjes paksoi toe aan de wok en roerbak kort mee. Verwijder de bovenkant van de paprika, verwijder de binnenkant en snijd vervolgens in grove repen. Roerbak ook de paprika een minuut mee.
Halveer de champignons en voeg deze samen met nog een eetlepel oestersaus, versgemalen peper en zout toe aan de wok. Rol nu het blad van de paksoi op en snijd in reepjes. Voeg toe aan de wok en roerbak samen met de champignons een paar minuten op hoog vuur.
Giet de rijst tussendoor af en laat een beetje droogstomen. Serveer de rijst en schep hier de roergebakken groenten en garnalen bij. Breng eventueel nog wat op smaak met een beetje ketjap en sambal en je roerbakmaaltje is klaar.
Recepten in je mail



