Rijst met paksoi, paprika en champignons
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 krop paksoi
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 250 gr. champignons
- 300 gr. zilvervliesrijst
- 1/3 flesje Fair Trade Original Woksaus zoet-zuur
- sojasaus
- wokolie
- snufje suiker
Bereidingswijze
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking, houd ongeveer 75 tot 100 gram rijst aan per persoon. Zelf kies ik meestal voor de biologische zilvervliesrijst van de Albert Heijn, binnen 15 minuten klaar en lekker van smaak.
Zet de wok vast op het vuur zodat deze goed heet wordt.
Snijdt intussen de 'kont' van de paksoi af, stapel steeds een aantal stelen op elkaar en snijdt steel én bladgroen in kleine reepjes. Snijd de bovenkant van de paprika rondom af, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in de lengte in vieren en deze stukken nogmaals in tweeën. Daarna kleine reepjes snijden. Snij de courgette in plakjes en daarna in reepjes. Tenslotte de champignons in kleinere partjes snijden.
Verwarm een flinke scheut olie in de wok en zet er even een houten spatel in, verschijnen er kleine belletjes dan is de olie heet genoeg. Gooi alle groenten erin en roerbak ongeveer 5 minuten. Giet intussen de rijst af en laat deze nog even stomen.
Voeg na 5 minuten de woksaus bij de groenten, roerbak nog een minuutje op hoog vuur en doe de uitgestoomde rijst erbij. Snufje suiker erop, flinke scheut soja erdoorheen en op hoog vuur alles nog even roerbakken.
Lekker met een gebakken eitje en de volgende dag ook nog eens prima koud te eten. Eet smakelijk!