Rijst met paksoi, paprika en champignons

Rijst met paksoi, paprika en champignons

Toen koken nog een ‘moetje’ was gebruikte ik veel pakjes en zakjes, zo ook met groente. Nu ik met plezier in de keuken sta komen er geen zakjes voorgesneden groente meer in huis. Zelf snijden is zo gedaan en ook nog eens veel lekkerder en gezonder. Er wordt bij voorgesneden groente namelijk een bepaald gas in het zakje gespoten om het goed te houden, niet echt fijn dus.

In dit eenvoudige gerecht gaan dus alleen nog maar versgesneden groenten zoals paksoi, paprika en champignons. En ok, ik geef het toe… een klein scheutje uit een flesje woksaus omdat ik die stiekem toch wel heel lekker vind.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 krop paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 250 gr. champignons
  • 300 gr. zilvervliesrijst
  • 1/3 flesje Fair Trade Original Woksaus zoet-zuur
  • sojasaus
  • wokolie
  • snufje suiker

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking, houd ongeveer 75 tot 100 gram rijst aan per persoon. Zelf kies ik meestal voor de biologische zilvervliesrijst van de Albert Heijn, binnen 15 minuten klaar en lekker van smaak.

Zet de wok vast op het vuur zodat deze goed heet wordt.

Snijdt intussen de 'kont' van de paksoi af, stapel steeds een aantal stelen op elkaar en snijdt steel én bladgroen in kleine reepjes. Snijd de bovenkant van de paprika rondom af, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in de lengte in vieren en deze stukken nogmaals in tweeën. Daarna kleine reepjes snijden. Snij de courgette in plakjes en daarna in reepjes. Tenslotte de champignons in kleinere partjes snijden.

Verwarm een flinke scheut olie in de wok en zet er even een houten spatel in, verschijnen er kleine belletjes dan is de olie heet genoeg. Gooi alle groenten erin en roerbak ongeveer 5 minuten. Giet intussen de rijst af en laat deze nog even stomen.

Voeg na 5 minuten de woksaus bij de groenten, roerbak nog een minuutje op hoog vuur en doe de uitgestoomde rijst erbij. Snufje suiker erop, flinke scheut soja erdoorheen en op hoog vuur alles nog even roerbakken.

Lekker met een gebakken eitje en de volgende dag ook nog eens prima koud te eten. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.