
Rijst met sesamkip, doperwtjes en champignons
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 350 gr. rijst
- 8 kippenpoten
- 450 gr. doperwten (diepvries)
- 375 gr. champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras
- 5 el. sesamolie
- 3 el. sojasaus
- 3 el. chilisaus
- 2 tl. sesamzaad
- peper en zout
- klontje boter
Bereidingswijze
Maak een marinade door de sojasaus, sesamolie en chilisaus door elkaar te roeren. Verwijder de kont van het citroengras, haal de hardste buitenste bladeren eraf en hak het dikke gedeelte zo fijn mogelijk. Meng het fijngehakte citroengras met twee uitgeperste teentjes knoflook en wat peper en zout door de marinade.
Doe de kippenpoten in een braadslee of ovenschaal en giet de marinade er overheen. Wentel de kippenpoten om zodat alle kanten bedekt zijn. Zet in de koelkast en laat minimaal twee uur intrekken, het liefst nog langer. Zelf marineerde ik de kip aan het eind van de ochtend en bereidde ik deze 's avonds.
Verwarm je oven voor op 180 graden en hussel de kippenpoten nog even goed door de marinade.
Schuif de braadslee 40 minuten in je voorverwarmde oven, haal de braadslee er na 20 minuten uit en draai de kippenpoten even om. De laatste vijf minuten strooi je het sesamzaad over de kippenpoten en laat dit nog even meebakken in de oven.
Terwijl de kip in de oven staat bereid je de rijst vast. Giet de rijst af en laat nog even droogstomen. Terwijl de rijst kookt kan je de champignons in plakjes snijden en vast een braadpan op het vuur zetten zodat deze goed warm wordt.
Roerbak de champignons samen met de erwtjes (direct uit de diepvries, niet koken) zes minuten in de droge hete pan, blijf roeren. Aan het eind voeg je een klontje boter toe en smelt je dit door de doperwten en champignons. Breng op smaak met wat peper en zout en houd warm voor zo.
Serveer de kippenpoten samen met de rijst en de roergebakken doperwten en champignons. Schep wat van het bakvocht van de kippenpoten over de kip én over de rijst.
Recepten in je mail




