Rijst met snijbonen, champignons, rode paprika en zoete reepjes biefstuk

Rijst met snijbonen, champignons, rode paprika en zoete reepjes biefstuk

Met Pinksteren zaten wij een lang weekend in Zeeland. We hadden heerlijk weer en zaten dan ook vooral buiten, in uitgebreid koken had ik dus even helemaal geen zin. Deze rijst met snijbonen, champignons, rode paprika en zoete reepjes biefstuk stond gelukkig zo op tafel.

Ik marineerde de biefstuk met wat ik voor handen had, honing en sojasaus. Terwijl de rijst stond te koken kookte ik de snijbonen kort voor en sneed ik de rest van de ingrediënten. Binnen een half uur zaten wij te genieten van dit heerlijke roerbakmaaltje. Het makkelijke en snelle recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

 • 300 gr. rijst, bv. basmatirijst
 • ca. 300 gr. biefstuk (2 stuks)
 • 600 gr. snijbonen
 • 250 gr. champignons
 • 1 rode paprika
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 el. sojasaus
 • 2 el. vloeibare honing
 • Chinees vijfkruidenpoeder
 • grof zeezout
 • peper
 • wokolie of arachideolie
 • ketjap manis

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook, zet ook vast je wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Breng in een tweede pannetje een klein laagje water aan de kook.

Snijd de biefstukken doormidden en vervolgens in dunne reepjes, doe in een mengkom. Voeg hier de vloeibare honing, de sojasaus en een scheutje wokolie of arachideolie aan toe. Kruid met wat versgemalen peper, een paar snufjes vijfkruidenpoeder en wat grof zeezout. Schep goed door elkaar en laat staan voor zo.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, de basmatirijst die ik zelf gebruikte moest 25 minuten koken. Maak intussen de snijbonen schoon en snijd in blokjes, kook deze vijf minuten in een laagje water en giet af. Doe in een vergiet, spoel na met koud water en laat uitlekken voor zo.

Pel terwijl de rijst staat te koken de teentjes knoflook en hak goed fijn, bewaar voor zo. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in acht partjes en daarna in reepjes, hou apart voor zo.

Verhit een scheutje wokolie of arachideolie in de wok en roerbak de knoflook hier kort in. Voeg de reepjes biefstuk met de marinade toe en roerbak ongeveer vijf minuten. Schep alles uit de wok en bewaar voor zo. Roerbak nu de reepjes paprika een paar minuten en snijd intussen de champignons in vieren, voeg toe en roerbak kort mee. Voeg eventueel wat extra wokolie toe als dat nodig is.

Doe nu de uitgelekte snijboontjes in de wok en roerbak ook deze nog kort mee, voeg tenslotte de al gewokte reepjes biefstuk toe en roerbak alles tot de biefstuk weer goed warm is. Schep de rijst op de borden en schep hier het roerbakmengsel over. Schep er nog wat van het bakvocht overheen en breng eventueel nog wat extra op smaak met een scheutje ketjap manis.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rijst met snijbonen, champignons, rode paprika en zoete reepjes biefstuk'
Afbeelding bij 'Rijst met snijbonen, champignons, rode paprika en zoete reepjes biefstuk'