Rijst met sperziebonen, taugé, zoetzure komkommer en pindasaus

Rijst met sperziebonen, taugé, zoetzure komkommer en pindasaus

Gisteren aten we deze rijst met sperziebonen, taugé, zoetzure komkommer en pindasaus. Een erg lekker en makkelijk maaltje dat je eigenlijk zo hebt gemaakt. Voor de zoetzure komkommer heb je maar drie ingrediënten nodig. Deze is trouwens ook erg lekker bij veel andere gerechten. Maar ook de rest van dit recept is echt zo klaar.

De pindasaus is makkelijk zelf te maken. Hier vind je mijn recept voor pindasaus. Heb je daar geen zin in dan koop je deze gewoon kant en klaar. Je hebt voor dit recept trouwens wel veel pannen tegelijk nodig. Al kan je de eieren natuurlijk van tevoren koken en de pindasaus aan het einde.

Lijkt dit lekkere maaltje je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En zet je liever iets anders op tafel? Kijk dan hier voor makkelijke wokrecepten of andere recepten met rijst.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. basmatirijst (of naar keuze)
  • 600 gr. sperziebonen
  • 150 gr. taugé
  • 4 eieren
  • pindasaus, ca. 200 gr.
  • gebakken uitjes

Zoetzure komkommer:

  • 1 komkommer
  • 75 ml. rijstazijn
  • 1 el. suiker
  • snufje zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat nog even kort droog stomen, roer af en toe door. Ik koos zelf voor basmatirijst, deze kook je 25 minuten en laat je nog kort staan. In de tussentijd kon ik mooi de rest van het recept bereiden.

Zoetzure komkommer

Maak nu als eerste de zoetzure komkommer. Zo kunnen de smaken er lekker goed intrekken. Je kan ervoor kiezen om de rijstazijn en suiker eerst in te koken. Zelf ga ik voor de super makkelijke manier. Doe de rijstazijn in een ruime kom. Roer de suiker door de rijstazijn met een garde tot deze op is gelost. Rasp nu de komkommer boven de kom met een keukenrasp. Gebruik het snijd gedeelte zodat je flinterdunne plakjes krijgt. Roer nog even goed door elkaar met een lepel. Laat staan tot de rest van het recept klaar is.

Kook de snijbonen, eieren en taugé

Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Maak de sperziebonen schoon onder de kraan en breek doormidden. Verwijder het dradige stukje indien aanwezig. Kook de sperziebonen in 14 minuten beetgaar. Giet hierna af en houd warm in de pan. Zet de vier eieren tussendoor op met koud water en breng aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren nog zo'n zeven minuten mee koken. Spoel hierna onder de koude kraan en pel direct.

Doe de taugé in een vergiet. Giet hier ruim kokend water overheen. Bijvoorbeeld uit een waterkoker, Quooker of uit een pannetje. Spoel daarna direct af met koud water en laat uitlekken in het vergiet. Bereid intussen de pindasaus. Kijk hier voor een recept als je zelf pindasaus wil maken.

Serveren

Verdeel de rijst over vier borden. Schep op ieder bord de sperziebonen. Verdeel ook de uitgelekte taugé over de borden. Vervolgens verdeel je de zoetzure komkommer. Snijd de eieren in partjes of plakjes en leg naast de rijst. Schep op ieder bord nog wat pindasaus en strooi er de gebakken uitjes over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rijst met sperziebonen, taugé, zoetzure komkommer en pindasaus'
Afbeelding bij 'Rijst met sperziebonen, taugé, zoetzure komkommer en pindasaus'
Afbeelding bij 'Rijst met sperziebonen, taugé, zoetzure komkommer en pindasaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 556 kcal.
  • Vetten 12 gr.
  • Waarvan verzadigd 2 gr.
  • Koolhydraten 86 gr.
  • Waarvan suikers 22 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 20 gr.
  • Zout 1.5 gr.
  • Natrium 600 mg.