Rijst met sperziebonen, witte kool, peen, champignons, oestersaus en pindasaus

Rijst met sperziebonen, witte kool, peen, champignons, oestersaus en pindasaus

Als je een makkelijk wokrecept zoekt moet je dit recept eens proberen. Deze rijst met sperziebonen, witte kool, peen en champignons is namelijk zo klaar. De champignons en wokgroenten roerbak je met oestersaus en sojasaus. In de tussentijd bereid je de rijst en maak je de pindasaus. Het resultaat is een heerlijk roerbakgerecht vol groenten en smaak.

Ik koos deze keer zelf voor een makkelijke oplossing. Omdat ik alleen thuis was had ik namelijk niet zoveel groenten nodig. Daarom kocht ik een zakje Indonesische wokgroenten. Hierin vind je o.a. sperziebonen, peen, witte kool en taugé. Natuurlijk kan je deze ook vers kopen en zelf snijden. Gebruik dan een goed en scherp koksmes en je bent zo klaar. Ook de pindasaus kan je natuurlijk kant en klaar kopen. Al is zelf pindasaus maken net zo makkelijk en veel lekkerder.

Lijkt dit lekkere wokrecept met rijst, sperziebonen, peen, witte kool en champignons je wel iets? Dan vind je het makkelijke en snelle recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere wokrecepten die het proberen zeker waard zijn. Ben je een liefhebber van roerbakken? Investeer dan in een goede wokpan voor nog meer kookplezier.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. basmatirijst
  • 250 gr. champignons
  • 1 winterpeen
  • 300 gr. witte kool
  • 100 gr. taugé
  • 200 gr. sperziebonen
  • 1 rode peper
  • 3 el. oestersaus
  • 2 tl. sojasaus
  • pindasaus
  • peper en zout
  • wokolie

Breng eventueel verder op smaak met sambal, gebakken uitjes en ketjap manis.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng als eerste in een flinke pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Hierna zet je vast een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Zelf gebruikte ik 'wholegrain basmatirijst'. Deze moet 25 minuten koken. Giet af en laat daarna nog vijf minuten droog stomen.

Snijd en roerbak de groenten

Borstel in de tussentijd de champignons schoon met een groenteborstel. Snijd ze hierna in vieren. Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de champignons toe als deze heet genoeg is. Kruid met ruim peper en zout en doe er twee eetlepels oestersaus bij. Giet er naar smaak sojasaus over en roerbak de champignons op hoog vuur. Schep regelmatig om en snijd intussen de rest van de groenten.

Eerst snijd je de sperziebonen in stukjes. Voeg toe aan de wokpan en roerbak mee op hoog vuur. Boen de peen schoon en snijd deze in dunne plakken. Dit kan met een scherp koksmes. Ook kan je de peen met een kaasschaaf in dikke plakken schaven. Voeg samen met de gesneden witte kool toe aan de wokpan en zet het vuur wat lager.

Rol de rode peper tussen je handen en snijd daarna de achterkant eraf. Klop de zaadjes er uit en snijd de peper in dunne ringetjes. Hou je van pittig dan gebruik je de hele peper. Voeg anders naar smaak toe. Roerbak nog een minuut mee en doe er dan de taugé bij. Voeg nog wat oestersaus toe en zet het vuur weer hoog. Roerbak alles nog een minuutje.

Maak de pindasaus en dien op

Bereid tussen het roerbakken door in een steelpan de pindasaus. Gebruik je kant en klare pindasaus dan kost je dit een paar minuten. Wil je zelf pindasaus maken dan kan je dit het best vooraf doen. Hierna houd je deze warm waarbij je de pindasaus regelmatig roert.

Voeg de droog gestoomde rijst toe aan de wok en roerbak nog kort mee. Schep alles goed door elkaar en verdeel vervolgens over de borden. Verdeel daarna de pindasaus over de borden. Breng op je bord eventueel verder op smaak. Bijvoorbeeld met ketjap manis, sambal en gebakken uitjes.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rijst met sperziebonen, witte kool, peen, champignons, oestersaus en pindasaus'
Afbeelding bij 'Rijst met sperziebonen, witte kool, peen, champignons, oestersaus en pindasaus'
Afbeelding bij 'Rijst met sperziebonen, witte kool, peen, champignons, oestersaus en pindasaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 448 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 2 gr.
  • Koolhydraten 61 gr.
  • Waarvan suikers 14 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 12 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.