Rijstnoedels met Chinese kool, paddenstoelen en omelet
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 320 gr. rijstnoedels
- 1 Chinese kool
- 100 gr. shiitake
- 150 gr. oesterzwam
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 6 bosuitjes
- 4 eieren
- 1 tl. sesamzaadjes
- hoisinsaus
- sojasaus
- wokolie
- peper en zout
- kroepoek
Bereidingswijze
Verwarm je wok vast voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet ook vast een flinke pan kokend water op om de rijstnoedels zo te bereiden.
Verwijder de buitenste bladen van de Chinese kool en snij de rest in reepjes. Borstel de shiitake en oesterzwam schoon, verwijder de harde stukjes van de steel van de oesterzwam. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Pel de rode ui, snijd doormidden en vervolgens in halve ringetjes. Pel de knoflook en hak deze goed fijn.
Bereid alvast de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet. Schep de rijstnoedels af en toe even om zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
Verhit een scheut wokolie in de wokpan en bak hier de rode ui en knoflook kort in aan. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden paddenstoelen toe en doe er drie eetlepels hoisinsaus bij. Breng op smaak met peper en zout en roerbak alles een paar minuten op hoog vuur. Voeg de Chinese kool toe, roer goed door elkaar en zet het vuur laag.
Verwarm een flinke koekenpan op laag vuur en breek de eieren boven een mengkom. Voeg een eetlepel hoisinsaus toe en roer goed door elkaar. Snij de bosuitjes in ringetjes en verhit een scheutje wokolie in de koekenpan. Bak de bosuitjes samen met een theelepel sesamzaadjes kort aan en giet het eiermengsel erbij.
Kruid met peper en zout en bak een omelet. Dit gaat het best door het eiermengsel steeds naar de zijkant van de pan te laten lopen. Met een spatel wip je het al gestolde deel omhoog waarna je het vloeibare deel eronder laat lopen door de pan te kantelen. Als de bovenkant nét begint te stollen schuif je de omelet op een bord.
Snijd de omelet in lange repen en rol deze op. Roerbak de rijstnoedels op hoog vuur nog een minuutje mee in de wok, schep alles goed door elkaar. Serveer de noedels met de Chinese kool en paddenstoelen en leg de rolletjes omelet ernaast. Serveer met wat kroepoek en breng eventueel op smaak met wat ketjap en/of sambal.