Risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan

Risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan

Laatst stond deze risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan op tafel. Een echt lentemaaltje met niet al te zware ingrediënten. Je bereidt de risotto en de rest in dezelfde pan en bent dus zo klaar met deze lekkere maaltijd.

Ik maakte het af met wat plukjes parmaham en lekker veel versgeraspte Parmezaanse kaas. Mocht je nog wat van deze risotto overhouden dan is deze ook de volgende dag nog lekker. Eet gewoon koud en je hebt een heerlijke risotto salade.

Krijg je ook al zin in deze lekkere en makkelijke maaltijd? Dan vind je hieronder het snelle recept. Buon appetito!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. risotto
  • 300 gr. doperwtjes, uit de vriezer
  • 300 gr. mais
  • 200 gr. shiitakes
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 6 lenteuitjes
  • 750 ml. groentebouillon
  • 100 gr. parmaham
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse peterselie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de groentebouillon in een apart pannetje en houd warm. Verwarm een flinke hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Allereerst pel je de teen knoflook en de uien. Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook glazig.

Vervolgens voeg je de risotto toe aan de pan. Ook deze bak je kort mee tot die wat glazig wordt. Hierna voeg je net zoveel groentebouillon toe tot de risotto nét onderstaat. De bouillon zal snel worden opgenomen waarna je weer een scheutje toevoegt. Dit blijf je ongeveer 15 minuten herhalen waarbij je steeds wat bouillon blijft toevoegen zodat de risotto vochtig blijft. Het hoeft dus niet helemaal onder de bouillon te blijven staan. Let op: je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken.

De rest van de ingrediënten

Zodra je de bouillon voor het eerst bij de risotto giet snijd je de shiitakes in reepjes. Eventueel verwijder je eerst even de harde onderkant van de steeltjes. Voeg de gesneden shiitakes toe aan de risotto en kruid met ruim peper en zout. Verwarm de eerste vijf minuten mee en voeg daarna de doperwtjes en de uitgelekte mais toe. Verhit alles nog zo'n tien minuten mee. In totaal verwarm je de risotto dus zo'n 15 tot 20 minuten.

Snijd aan het einde de lenteuitjes in ringetjes en voeg deze toe aan de risotto. Ook de lenteuitjes verwarm je nog even mee. Snijd in de tussentijd een handje verse peterselie fijn. Roer ongeveer de helft door de risotto en bewaar de andere helft voor zo.

Serveren

Verdeel de risotto met de shiitakes, doperwten en mais op de borden. Scheur de plakjes parmaham in stukken en verdeel over de borden. Rasp boven ieder bord flink wat Parmezaanse kaas. Giet er tot slot nog een klein beetje olijfolie overheen en garneer met de resterende peterselie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Risotto met shiitakes, doperwtjes, mais, parmaham en Parmezaan'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 339 kcal.
  • Vetten 11 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 35 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 18 gr.
  • Zout 3.9 gr.
  • Natrium 1560 mg.