Risotto met snijbonen, kastanjechampignons, paprika en stukjes kippendij

Risotto met snijbonen, kastanje­champignons, paprika en stukjes kippendij

Veel mensen zien er tegenop om risotto te maken, vooral omdat ze denken dat het veel werk is. En dat is zonde want een risotto is niet alleen makkelijk te maken maar ook nog eens superlekker. Bijvoorbeeld deze risotto met snijbonen, kastanjechampignons, paprika en stukjes kippendij.

Je hoeft alleen de ingrediënten te snijden en de kip kort aan te bakken. Hierna bereid je de risotto waarbij je alle ingrediënten tegelijk in de pan doet. Je hoeft verder alleen af en toe te roeren en misschien een beetje extra bouillon erbij te doen. Zelf eens proberen? Het makkelijke en heerlijke recept voor deze risotto vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. risottorijst
  • 1 l. kippenbouillon
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 400 gr. snijbonen
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm alvast een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Bereid ook alvast een liter kippenbouillon en houd deze warm voor zo.

Verwijder de beide uiteinden van de snijbonen en snijd vervolgens in blokjes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Verwijder de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd vervolgens in acht parten en daarna in reepjes. Bewaar alles voor zo.

Snijd de kippendijfilets in blokjes en verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak de stukjes kippendij een paar minuten aan en kruid met peper en zout. Schep regelmatig om zodat alle kanten dichtschroeien. Pel intussen de ui en snipper deze goed fijn, pel ook de teen knoflook en hak in kleine stukjes.

Schep de kippendij uit de pan en bewaar voor zo, maak de pan niet schoon. Verhit een nieuw scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook hier een paar minuten in. Voeg hierna de risottorijst toe en schep om tot de rijst wat glazig wordt. Voeg nu de helft van de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Zodra de bouillon begint te koken doe je de snijbonen, kastanjechampignons, rode paprika en stukjes aangebakken kippendij erbij. Roer af en toe goed door elkaar en laat de risotto in ongeveer 15 minuten gaar worden met de deksel op de pan. Kijk regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en de risotto niet aankoekt, blijf regelmatig omscheppen. Kruid eventueel met wat extra peper en zout.

Het is de bedoeling dat de risotto in 15 minuten alle bouillon heeft opgenomen. Is de bouillon al opgekookt voor deze tijd om is doe er dan steeds een klein beetje extra bouillon bij. Na 15 minuten moet de bouillon volledig zijn opgenomen door de risotto en zijn alle andere ingrediënten lekker gaar. Serveer de risotto direct, dan is deze het allerlekkerst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Risotto met snijbonen, kastanjechampignons, paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Risotto met snijbonen, kastanjechampignons, paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Risotto met snijbonen, kastanjechampignons, paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Risotto met snijbonen, kastanjechampignons, paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Risotto met snijbonen, kastanjechampignons, paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Risotto met snijbonen, kastanjechampignons, paprika en stukjes kippendij'
Afbeelding bij 'Risotto met snijbonen, kastanjechampignons, paprika en stukjes kippendij'