Roerbakschotel met zoete kip en mie

Roerbakschotel met zoete kip en mie

Zoek je nog een lekkere maaltijd die je snel op tafel hebt staan? Probeer dan deze heerlijke roerbakschotel met zoete kip en mie eens. Dit makkelijke maaltje heb je namelijk zo gemaakt en smaakt heerlijk. Bovendien heb je er niet veel voor nodig behalve groenten naar smaak.

De stukjes kippendij bracht ik op smaak met een marinade van knoflook, sojasaus, oestersaus en donkere basterdsuiker. Als je tijd hebt kan je het laten marineren maar het kan ook zo de wok in. Nog even wat groenten snijden en roerbakken en klaar ben je. Erg lekker met mie maar bijvoorbeeld ook met rijst. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. mie
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 250 gr. bospeen
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • wokolie

Voor de marinade:

  • 2 el. oestersaus
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. donkere basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok op laag vuur en breng een flinke pan met ruim water aan de kook. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel na bereiding in een vergiet onder de kraan, laat uitlekken en doe terug in de pan.

Snijd intussen de kippendij in blokjes en doe in een mengkom met de oestersaus, sojasaus en donkere basterdsuiker. Pel twee teentjes knoflook en pers deze boven de mengkom. Kruid naar smaak met flink wat peper, zout en vijfkruidenpoeder en roer door elkaar. Als je de tijd hebt kan je dit vantevoren en doen en de mengkom afdekken met huishoudfolie, laat dan minimaal een uur in de koelkast marineren.

Was de prei onder de kraan en snijd de onderkant eraf, snijd de steel vervolgens in ringetjes. Pel de rode uien en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes. Maak de bospeen schoon en verwijder het loof en de onderkant, snijd in niet al te dikke plakjes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren.

Spoel de paksoi onder de kraan en schud even droog, verwijder de onderkant en stapel telkens een paar bladen op elkaar. Snijd het witte deel in reepjes en leg het bladgroen even apart. Pel tot slot de teentjes knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wok tot deze goed heet is.

Pak met een vleestang de stukjes kippendij uit de marinade en roerbak vier minuten met de fijngehakte knoflook. Voeg de rode ui en de bospeen toe en roerbak vier minuten mee. Doe de champignons in de wok en roerbak nog een paar minuten, kruid met wat peper. Snijd het bladgroen van de paksoi in reepjes en voeg toe aan de wok, giet er nu de overgebleven marinade uit de mengkom bij en roerbak nog een paar minuten op hoog vuur.

Serveer de mie op de borden en schep hier het roerbakmengsel overheen. Eventueel kan je nog wat extra smaak toevoegen met wat ketjap manis, maar eigenlijk is de smaak zo lekker genoeg.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Roerbakschotel met zoete kip en mie'
Afbeelding bij 'Roerbakschotel met zoete kip en mie'
Afbeelding bij 'Roerbakschotel met zoete kip en mie'
Afbeelding bij 'Roerbakschotel met zoete kip en mie'