
Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 stronk andijvie (of ca. 600 gr. gesneden andijvie)
- 350 gr. kastanjechampignons
- 200 gr. spekreepjes
- 3 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 150 gr. walnoten
- 3 takjes tijm
- honing
- peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de andijvie in kleine reepjes en spoel af onder de kraan, laat de andijvie daarna goed uitlekken. Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Snijd de champignons in dunne plakjes, pel de uien en snijd deze in halve ringen en pel de knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Bak de spekjes op hoog vuur in de wok tot er lekker veel vet in de pan ligt en doe er dan de ui, knoflook en champignons bij.
Roerbak even tot de spekjes goed beginnen te kleuren en roerbak daarna de andijvie een paar minuten mee tot deze een beetje begint te slinken. Kruid met wat versgemalen peper en zout en zet het vuur op de laagste stand.
Zet een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Ris de tijm van de takjes en hak deze goed fijn. Halveer de walnoten tweemaal en doe deze in een kommetje, giet hier vloeibare honing overheen en doe daar de fijngehakte tijm over. Roer even goed door elkaar zodat alle walnoten bedekt zijn met honing en tijm.
Rooster de walnoten in de droge koekenpan tot de honing begint te karamelliseren, dit duurt maar een paar minuten. Roer de gekaramelliseerde walnoten door de roergebakken andijvie of schep deze er gewoon overheen.
Recepten in je mail






