Roergebakken biefstuk met broccoli en rijst
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. rijst
- 300 gr. biefstuk
- 1 broccoli
- 6 lenteuitjes
- 2 tenen knoflook
- 4 el. sojasaus
- 1 el. gembersiroop
- 2 el. vloeibare honing
- 1 tl. sesamzaad
- ketjap, optioneel
- peper en zout
- wokolie
Bereidingswijze
Verwarm vast een wok op laag vuur en breng een flinke pan met water aan de kook voor de rijst. Zet ook een pannetje water op om de broccoli zo in te koken.
Maak een marinade door de sojasaus, gembersiroop, vloeibare honing en het sesamzaad in een mengkom te doen. Roer alles goed door elkaar met een garde. Snijd de biefstuk in kleine blokjes en meng door de marinade, laat staan voor zo.
Snijd de roosjes van de broccoli en snij de stronk daarna in kleine blokjes. Kook de broccoli in ongeveer acht minuten beetgaar en spoel goed af met ruim koud water, laat uitlekken in een vergiet. Zet ook de rijst vast op het vuur en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje wokolie in en voorverwarmde wok en roerbak de knoflook een minuut op hoog vuur. Schep het vlees uit de marinade en doe in de wok, bewaar de resterende marinade voor zo. Kruid het vlees met wat peper en zout en roerbak twee minuten op hoog vuur tot het aan de buitenkant is dischtgeschroeid. Schep uit de wok en bewaar voor zo.
Verhit een nieuw scheutje wokolie in de wok en snijd de lenteuitjes inclusief het groen in ringetjes. Roerbak de lenteuitjes kort in de wok tot ze donker beginnen te kleuren. Voeg daarna de uitgelekte broccoli toe en giet hier de resterende marinade over. Roerbak een paar minuten op hoog vuur en doe er aan het eind de stukjes biefstuk bij. Verwarm nog kort tot het vlees goed warm is en serveer met de rijst. Breng eventueel op smaak met een scheutje ketjap.