Roergebakken groene groente met plakjes varkenshaas en mie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. woknoedels*
- 400 gr. varkenshaas
- 300 gr. sperziebonen
- 300 gr. snijbonen
- 250 gr. kastanjechampignons
- 200 gr. doperwten (diepvries)
- 1 el. sesamzaad
- 2 el. oestersaus
- 2 el. sojasaus
- 1 el. ketjap manis
- arachideolie
- peper en zout
* Ik gebruik de dunne woknoedels van Conimex, deze zijn klaar in twee minuten.
Bereidingswijze
Maak de sperziebonen en snijbonen schoon en snijd de puntjes eraf. Snijd de snijbonen in kleine ruitjes en breek de sperziebonen in ongeveer even grote stukken. Verwijder eventueel de draadjes van de sperziebonen. Kook de bonen zo'n acht minuten gaar in kokend water. Giet af en koel af onder een koude kraan, laat uitlekken in een vergiet.
Als de bonen koken verhit je vast een wok op laag vuur, het is belangrijk dat deze door en door warm is. Zet ook vast ene pan ruim kokend water op om de noedels zo in te garen.
Snijd de varkenshaas in plakken van circa één centimeter dik en doe ze in een mengkom. Meng met de oestersaus, sojasaus en ketjap manis en breng extra op smaak met wat peper en zout. Doe er het sesamzaad bij en roer alles goed door elkaar, laat staan voor zo.
Borstel de kastanjechampignons schoon en verwijder indien nodig de harde onderkant van de steel. Snij de champignons in plakjes. Verhit een flinke scheut arachideolie in de hete wok en roerbak het vlees één minuut op hoog vuur. Voeg de gesneden champignons toe en roerbak één minuut mee.
Voeg de snijbonen en sperziebonen toe en doe er 200 gram erwtjes uit de diepvries bij. Roerbak een paar minuten op hoog vuur. Kook intussen de mie in twee minuten gaar en giet af in een vergiet, spoel met koud water en laat even uitlekken.
Doe de roerbakmie in de wok en roerbak op hoog vuur nog één minuut mee. Haal de mie met een tang uit de wok en doe op de borden, schep er met een schuimspaan de roergebakken groenten en het vlees bij. Breng eventueel wat extra op smaak met nog wat extra ketjap manis en sambal.