Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad

Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad

Op doordeweekse dagen zet ik thuis graag iets snels op tafel. Maar het moet natuurlijk wel lekker zijn. Laatst maakte ik deze roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad. Je hebt deze wokmaaltijd echt zo op tafel staan en het smaakt heerlijk.

Als je deze roerbakmaaltijd met snelkookrijst maakt kan je in 15 minuten aan tafel. Zelf koos ik voor lekkere basmatirijst en was ik precies een half uurtje bezig. Wil je deze roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad ook eens maken dan vind je hieronder mijn recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. rijst, bv, basmatirijst
  • 200 gr. garnalen
  • 400 gr. Japanse roerbakgroenten*
  • 250 gr. champignons
  • 100 gr. taugé
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • wokolie
  • sojasaus
  • sesamzaad
  • kroepoek, optioneel
  • sambal, optioneel

* Koop kant-en-klaar of snijd een paksoi, wat gele peen of bospeen en een prei fijn.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook. Breid hierin de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat na het koken droogstomen en roer even om. Verhit ook alvast een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden.

Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn met een koksmes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een scheutje olie in de wok en doe er de garnalen, de gesneden knoflook, de plakjes champignon en wat peper en zout bij. Roerbak kort op hoog vuur en pel intussen de rode uien. Snijd in vieren en daarna in partjes en doe ook in de wok, roerbak een minuut mee.

Doe nu een paar scheutjes sojasaus in de wok en voeg de rest van de groenten toe behalve de taugé. Roerbak een paar minuten op iets lager vuur en doe er op het laatst de taugé bij. Schep nog een minuutje om. Eventueel kan je de rijst nu nog een minuutje meebakken, ik serveerde het apart.

Schep de rijst op de borden of in kommen en verdeel hier de roergebakken groenten en garnalen over. Sprenkel er nog wat sojasaus overheen en strooi er wat sesamzaad op. Serveer met wat kroepoek en breng eventueel extra op smaak met wat sambal.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad'
Afbeelding bij 'Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad'
Afbeelding bij 'Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad'
Afbeelding bij 'Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad'