Roergebakken groenten met malse reepjes biefstuk en noedels
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 270 gr. udon noodles*
- 300 gr. biefstuk
- 1 prei
- 6 lenteuitjes
- 1 rode paprika
- 100 gr. taugé
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 rode ui
- 1 cm. verse gember
- 3 teentjes knoflook
- 1 portie pindasaus, recept
- gebakken uitjes
- hoisinsaus
- sojasaus
- wokolie
- peper en zout
- sesamzaad
* Udon noodles zijn wat dikkere noedels, natuurlijk kan je ook andere noedels of bijvoorbeeld mie gebruiken.
Bereidingswijze
Haal de biefstuk ongeveer 30 minuten vantevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de wok vast op laag vuur voordat je begint met koken, zo wordt deze goed heet. Zet ook vast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur.
Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Verhit een scheutje wokolie in de wok. Roerbak de reepjes biefstuk ongeveer drie minuten met een flinke scheut hoisinsaus en wat sesamzaadjes. Haal de biefstuk uit de wok en bewaar voor zo, laat de wok op het vuur staan.
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet de noedels af of laat deze uitlekken in een vergiet en doe terug in de pan. Houd warm met het deksel op de pan maar van het vuur af. Bereid ook alvast de pindasaus en houdt warm voor zo.
Snijd ongeveer één centimeter gember in kleine stukjes of rasp met een keukenrasp. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Doe opnieuw wat wokolie in de wok en roerbak de rode ui, gember en knoflook kort op hoog vuur. Snijd de prei in ringetjes en voeg toe, roerbak tot deze donker begint te kleuren.
Snijd intussen de champignons in vieren en voeg met een scheutje sojasaus toe aan de wok, roerbak tot deze beginnen te slinken. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in reepjes en voeg toe aan de wok. Voeg nog wat hoisinsaus toe en schep alles goed door elkaar.
Snijd op het laatste moment de lenteui in ringetjes en voeg samen met de taugé toe aan de wok. Doe de eerder gewokte reepjes biefstuk erbij, schep goed door elkaar en verwarm nog kort op hoog vuur. Serveer de noedels met de roergebakken groenten en reepjes biefstuk. Schep er wat pindasaus over en bestrooi met de gebakken uitjes en wat extra sesamzaad.