
Roergebakken krieltjes, spruitjes, taugé en kippendij met pindasaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes, in de schil
- 600 gr. spruitjes
- 150 gr. taugé
- 300 gr. kippendijfilet
- 1 teen knoflook
- sojasaus
- peper en zout
- wokolie
- pindasaus
- gebakken uitjes
Bereidingswijze
Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Hierin kook je de krieltjes met schil en al tien minuten. Giet hierna af en laat van het vuur af een beetje droog stomen. In een tweede pan breng je intussen een laagje water aan de kook. Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel het buitenste blad. Kook de spruitjes vijf minuten voor. Stort in een vergiet en spoel onder de koude kraan. Laat even uitlekken.
Bereid intussen de pindasaus in een steelpannetje. Houd deze warm voor zo.
Roerbakken
Verhit een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Plet en pel de teen knoflook en hak deze fijn. Snijd de kippendij met een vleesmes in blokjes. Doe een scheutje wokolie in de wok en voeg de kippendij en knoflook toe. Kruid met ruim peper en zout en voeg een scheut sojasaus toe. Schroei de kip dicht op hoog vuur en schep continu om. Draai het vuur wat lager en roerbak de kip in een paar minuten gaar.
Voeg nu de droog gestoomde krieltjes en de uitgelekte spruitjes toe. Roerbak alles nog vijf minuten op hoog vuur en schep steeds om. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Schep nog een keer goed om en verdeel alles over vier borden. Doe op ieder bord een flinke schep pindasaus en strooi er tot slot nog wat gebakken uitjes over.
Recepten in je mail



Voedingswaarden per persoon
- Energie 446 kcal.
- Vetten 16 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 39 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 30 gr.
- Zout 1.7 gr.
- Natrium 680 mg.