Roergebakken krieltjes, spruitjes, taugé en kippendij met pindasaus

Roergebakken krieltjes, spruitjes, taugé en kippendij met pindasaus

Deze roergebakken krieltjes, spruitjes, taugé en kippendij met pindasaus zijn zo klaar. Terwijl je de spruitjes en krieltjes voorkookt roerbak je alvast de stukjes kip. Hierna doe je alles bij elkaar in de wok en roerbak je het nog kort. Serveer het met wat pindasaus en gebakken uitjes en je hebt een heerlijk maaltje.

De pindasaus kan je trouwens heel makkelijk zelf maken. Hier vind je mijn recept voor een makkelijke pindasaus. Maar als je nog sneller klaar wil zijn kies je gewoon voor kant en klare pindasaus. En heb je liever een andere roerbakmaaltijd? Dan vind je hier nog veel meer lekkere wokrecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 gr. krieltjes, in de schil
  • 600 gr. spruitjes
  • 150 gr. taugé
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 1 teen knoflook
  • sojasaus
  • peper en zout
  • wokolie
  • pindasaus
  • gebakken uitjes

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Hierin kook je de krieltjes met schil en al tien minuten. Giet hierna af en laat van het vuur af een beetje droog stomen. In een tweede pan breng je intussen een laagje water aan de kook. Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel het buitenste blad. Kook de spruitjes vijf minuten voor. Stort in een vergiet en spoel onder de koude kraan. Laat even uitlekken.

Bereid intussen de pindasaus in een steelpannetje. Houd deze warm voor zo.

Roerbakken

Verhit een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Plet en pel de teen knoflook en hak deze fijn. Snijd de kippendij met een vleesmes in blokjes. Doe een scheutje wokolie in de wok en voeg de kippendij en knoflook toe. Kruid met ruim peper en zout en voeg een scheut sojasaus toe. Schroei de kip dicht op hoog vuur en schep continu om. Draai het vuur wat lager en roerbak de kip in een paar minuten gaar.

Voeg nu de droog gestoomde krieltjes en de uitgelekte spruitjes toe. Roerbak alles nog vijf minuten op hoog vuur en schep steeds om. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Schep nog een keer goed om en verdeel alles over vier borden. Doe op ieder bord een flinke schep pindasaus en strooi er tot slot nog wat gebakken uitjes over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Roergebakken krieltjes, spruitjes, taugé en kippendij met pindasaus'
Afbeelding bij 'Roergebakken krieltjes, spruitjes, taugé en kippendij met pindasaus'
Afbeelding bij 'Roergebakken krieltjes, spruitjes, taugé en kippendij met pindasaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 446 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 39 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.