Roergebakken snijbonen met bospeen, lenteui, shiitakes, kip en oestersaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. mie
- 300 gr. kippendij
- 500 gr. snijbonen
- 250 gr. bospeen
- 100 gr. shiitakes
- 6 lenteuitjes
- 1 sjalotje
- 2 tenen knoflook
- 5 el. oestersaus
- sojasaus
- peper en zout
- wokolie
- ketjap manis, optioneel
Bereidingswijze
Het lekkerst is het als je de kippendij een kwartiertje laat marineren, doe dit dus vantevoren. Snijd de kippendij in blokjes en doe in een mengkom. Schep hier twee eetlepels oestersaus bij en giet er een scheutje sojasaus over. Pel de sjalot en de tenen knoflook. Hak de tenen knoflook goed fijn met een koksmes en snijd het sjalotje in stukjes. Doe de sjalot en knoflook in de mengkom en kruid met wat peper. Roer alles goed door elkaar en laat een kwartiertje staan.
Zet een ruime pan op het vuur en breng hierin een laagje water aan de kook. Verwarm ook vast je wokpan voor op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Maak de snijbonen schoon en snijd in ruitjes. Kook de snijboontjes met een beetje zout vijf minuten voor en stort in een vergiet. Spoel kort af onder de koude kraan tot ze zijn afgekoeld en laat vervolgens uitlekken in je vergiet. Breng in de kookpan nu een flinke laag water aan de kook en bereid hierin de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit tegelijk een scheutje wokolie in de wokpan en schep de stukjes kip met de marinade in je wok. Roerbak ongeveer vijf minuten op hoog vuur tot de stukjes kip mooi zijn dichtgeschroeid. Snijd intussen de shiitakes in hele dunne plakjes en voeg na vijf minuten toe aan de wok. Roerbak de plakjes shiitake samen met de kip nog vijf minuten op middelhoog vuur. Maak intussen de bospeen schoon en snijd ook deze in dunne plakjes. Voeg toe aan de wok en roerbak een paar minuten mee.
Voeg vervolgens de uitgelekte en voorgekookte snijbonen toe aan de wok. Schep hier nog drie eetlepels oestersaus bij en een extra scheutje sojasaus. Kruid met ruim peper en een klein beetje zout en roerbak nog een paar minuten mee. Verwijder de onderkant van de lenteuitjes en snijd deze in stukjes van ongeveer één centimeter. Voeg toe aan de wok en roerbak nog één minuutje mee. Serveer de mie op de borden en schep hier de roergebakken snijbonen met bospeen, lenteui, shiitakes, kip en oestersaus overheen. Breng eventueel nog wat extra op smaak met wat ketjap manis.