Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk

Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk

Toen ik laatst eens mijn boekenkast doorspitte kwam ik in een oud Aziatisch kookboek een recept met roergebakken spinazie tegen. Ik gaf er een eigen draai aan en maakte er deze lekkere roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk van.

Deze makkelijke wokmaaltijd heb je eigenlijk zo gemaakt en smaakt superlekker. Het vlees dien je wel vantevoren voor te bereiden zodat het lekker lang kan marineren. Minimaal twee uur maat het liefst een hele nacht. Wil je deze lekkere maaltijd zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 270 gr. ramen noodles
  • 500 gr. bladspinazie
  • 300 gr. biefstuk
  • 2 uien
  • 6 lenteuitjes
  • 1 tl. sesamzaad
  • wokolie
  • peper en zout

Voor de marinade:

  • 3 el. zoete chilisaus
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. oestersaus
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm. verse gember, geraspt
  • 1 el. rietsuiker

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Voor de lekkerste smaak kan je het vlees het best een flinke tijd laten marineren. Het liefst een hele nacht en anders minimaal twee uur. Heb je daar echt de tijd niet voor dan kan je het ook direct bereiden maar is de smaak minder intens.

Bereid de marinade door alle vloeibare ingrediënten in een mengkom te doen. Snijd de schil van een stukje gember en rasp deze boven de mengkom. Knijp de teentjes knoflook uit boven de mengkom en voeg de rietsuiker toe. Roer alles goed door elkaar.

Snijd de biefstuk in erg dunne plakjes, doe dit tegen de draad in met een scherp vleesmes. Kijk gewoon hoe de groefjes in het vlees lopen en snijd daar dan dwars op. Doe de plakjes biefstuk in de mengkom en roer alles goed door elkaar. Dek af met vershoudfolie en laat een paar uur marineren in de koelkast.

Bereid de ramen noedels zoals aangegeven op de verpakking, meestal hoef je deze maar een paar minuten te laten koken. Verhit ook vast een wok op laag vuur zodat deze door en door heet kan worden. Bewaar de noedels voor zo, houdt warm met het deksel op de pan van het vuur af.

Verhit een klein scheutje wokolie in de wok en schep de plakjes biefstuk met een vleestang in de wok. Roerbak de reepjes biefstuk ongeveer drie minuten op hoog vuur totdat ze dicht zijn geschroeid. Haal ze weer uit de wok en doe in een bakje, bewaar voor zo. Houd de wok op het vuur, maak niet schoon.

Pel twee uien en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes. Roerbak de uien vier minuten in de hete wok in het nog aanwezige bakvet van de biefstuk tot ze mooi bruin worden. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en roerbak een paar minuten mee.

Snijd de bladspinazie in reepjes met een scherp koksmes en voeg beetje bij beetje toe aan de wok. Roerbak de spinazie tot deze begint te slinken en doe er dan de plakjes biefstuk weer bij. Roerbak alles nog twee minuten op hoog vuur en schep er op het laatst wat sesamzaad doorheen.

Serveer de noedels en schep hier de roergebakken spinazie, gebakken ui en de zoete plakjes biefstuk overheen.  Lekker met een bakje kroepoek.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk'
Afbeelding bij 'Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk'
Afbeelding bij 'Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk'
Afbeelding bij 'Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk'
Afbeelding bij 'Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk'
Afbeelding bij 'Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk'