Roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. kippendijfilet
- 250 gr. rijst, bv. basmatirijst
- 500 gr. spruitjes
- 250 gr. pindasaus
- 200 gr. taugé
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- wokolie
- gebakken uitjes
- kroepoek
Voor de marinade:
- 1 el. arachideolie
- 1 el. oestersaus
- 1 el. sojasaus
- 1/2 tl. uienpoeder
- 1/2 tl. knoflookpoeder
- 1/2 tl. citroengras (gemalen)
- peper
Bereidingswijze
Omdat het lekker is als je de kippendij een tijdje marineert doe je dat als eerste. Ik koos deze keer voor een hele makkelijke marinade met maar een paar ingrediënten. Meng deze goed door elkaar in een mengkom en kruid met wat versgemalen peper. Snijd de kippendij in gelijkmatige blokjes en doe in de mengkom, roer goed om zodat de kip met de marinade is bedekt. Zet een tijdje weg in de koelkast tot gebruik. Als je de tijd hebt kan je dit een uur vantevoren doen, zo trekken de smaken goed in het kippenvlees.
Snijd met een mesje het stronkje van de spruitjes en verwijder de lelijke buitenste blaadjes. Halveer alle spruiten en breng intussen in een pan een laagje water aan de kook. Kook de gehalveerde spruitjes vijf minuten voor en spoel daarna in een vergiet af onder de koude kraan. Blijf net zo lang spoelen tot de spruitjes zijn afgekoeld en niet verder kunnen garen. Laat de spruitjes goed uitlekken in het vergiet. Ook dit kan je het best een tijdje vantevoren doen, je kan de spruitjes gewoon in het vergiet bewaren tot je het recept gaat maken.
Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Bereid hier de rijst in zoals aangegeven op de verpakking. Zelf gebruike ik basmatirijst die 25 minuten moest koken. Als de rijst opstaat heb je alle tijd om de rest van het recept te maken. Bereid alvast de pindasaus en houd deze warm voor zo.
Zet ook een wokpan op laag vuur en laat deze door en door heet worden. Pel de ui en snijd in vier parten, snijd ieder part vervolgens in plakjes. Pel de tenen knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de ui en knoflook hier kort in. Voeg de gemarineerde stukjes kip toe en roerbak ongeveer vijf minuten op hoog vuur. Blijf omscheppen zodat de kip niet aan kan branden.
Snijd intussen de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in reepjes en voeg toe aan de wok, roerbak een paar minuten mee op hoog vuur. Voeg de uitgelekte en voorgegaarde spruitjes toe en roerbak deze een paar minuten mee op hoog vuur. Voeg tot slot de taugé toe en roerbak deze nog twee minuten mee op hoog vuur.
Schep de rijst op de borden en verdeel hier de roergebakken spruitjes, taugé en gele paprika met de stukjes kip over. Doe hier een flinke schep pindasaus op en strooi er wat gebakken uitjes overheen. Verdeel tot slot nog wat kroepoek over de borden en je roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus zijn klaar.