Roergebakken witlof met zalm en krieltjes

Roergebakken witlof met zalm en krieltjes

Deze roergebakken witlof met zalm en krieltjes is supermakkelijk om te maken en heb je lekker snel op tafel staan. De krieltjes kook je even voor en daarna kan je alles in etappes in de wok doen. Nog geen 25 minuten later heb je een heerlijk maaltje en kan je aan tafel.

Ik zag dit recept trouwens op de website Culicool maar heb het enigzins aangepast naar eigen smaak. Zo heb ik de pijnboompitjes weggelaten en de krieltjes toegevoegd. Ook roerbakte ik nog een scheutje vloeibare honing mee, erg lekker in combinatie met de witlof. Wil je dit lekkere maaltje zelf ook eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. krieltjes, in de schil
  • 6 stronkjes witlof
  • 1 ui
  • 300 gr. zalm
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een kookpan een flinke laag water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook ze met schil en al ongeveer tien minuten voor. Stort de krieltjes in een vergiet en laat even uitlekken of droogstomen in de pan. Verhit ook alvast een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt.

Als de krieltjes opstaan pel je de ui en snijd je deze goed fijn. Verwijder de harde onderkant van de stronkjes witlof en halveer deze in de lengte, snijd vervolgens in kleine stukjes en houd apart voor zo. Dep de zalmfilet droog en snijd deze vervolgens in blokjes, doe in een mengkom. Kruid met wat peper en zout en sprenkel er wat olijfolie bij, roer goed door elkaar.

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de zalm een paar minuten tot deze uit elkaar begint te vallen. Voeg de fijngesneden ui toe en roerbak kort mee tot de ui wat glazig begint te worden. Voeg nu de fijngesneden witlof toe en roerbak ook deze een paar minuten. Kruid met wat peper en zout en doe er naar smaak wat honing bij. Schep nog even om op hoog vuur en voeg dan de krieltjes toe.

Schep alles om tot de krieltjes warm zijn en serveer de roergebakken witlof met zalm en krieltjes direct. Hak een handje basilicum fijn en strooi over de roergebakken witlof met zalm en krieltjes.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Roergebakken witlof met zalm en krieltjes'
Afbeelding bij 'Roergebakken witlof met zalm en krieltjes'
Afbeelding bij 'Roergebakken witlof met zalm en krieltjes'
Afbeelding bij 'Roergebakken witlof met zalm en krieltjes'