Romige pasta met kip, champignons en broccoli
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pasta
- 200 gr. kipfilet
- 250 gr. kastanjechampignons
- 100 gr. pijnboompitjes
- 1 broccoli
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- verse bladpeterselie
- 150 ml. kookroom of crème fraîche
- eventueel 100 ml. witte wijn
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water aan de kook waar je zo de pasta in kookt. Zet ook alvast een diepe koekenpan (of hapjespan) op een laag vuurtje zodat deze goed warm wordt, hier maak je zo de saus in.
Snijd intussen de kipfilet in kleine blokjes en marineer in een schaal met olijfolie, flink peper en zout. Roer even goed door elkaar met een lepel zodat alle kip bedekt is met de olijfolie en laat een paar minuten staan.
Snijd ook vast het sjalotje en de teentjes knoflook in kleine stukjes en zet even apart. Snijd de champignons in partjes en bewaar voor later, de kleine in tweeën en de grote in vieren. Snijd wat platte peterselie in kleine reepjes en bewaar voor zo. Zet tenslotte ook een pan kokend water op om de broccoli zo kort in te koken, de broccoli kan je vast in roosjes snijden.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, spoel af met koud water en besprenkel met een beetje olijfolie. Even goed door elkaar schudden en terugdoen in de pan met de deksel erop, let erop dat je het vuur onder de pan uit hebt gedaan.
Rooster terwijl de pasta kookt de pijnboompitjes een paar minuten in de koekenpan en doe deze daarna op een bordje om af te laten koelen. Zet de pan terug op het vuur en verhit er een flinke scheut olijfolie in, bak de blokjes kipfilet op hoog vuur aan zodat deze goed bruin aanbakken. Zet het vuur hierna wat lager en voeg de fijngesneden sjalot en knoflook toe, bak door tot de kip bijna gaar is en blijf regelmatig roeren. Doe de gesneden champignons erbij met een extra scheutje olijfolie en bak een paar minuten terwijl je blijft roeren.
Voeg nu de kookroom toe en eventueel de witte wijn, strooi er ook nog wat versgemalen peper over en laat op hoog vuur de saus goed inkoken tot deze lekker dik wordt. Je kan ook crème fraîche gebruiken in plaats van kookroom, je saus krijgt dan een wat stevigere smaak in plaats van een zachte smaak.
Kook de broccoliroosjes circa twee minuten en giet deze direct af in een vergiet, spoel meteen na met koud water zodat de roosjes lekker knapperig blijven. Voeg de roosjes toe aan de saus en roer deze er nog even doorheen. Voeg tenslotte de geroosterde pijnboompitjes en de fijngesneden peterselie toe en roer alles nog even goed door elkaar.
Serveer de pasta door de pasta op een bord te scheppen, schep hier de saus met de kip en champignons overheen en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Nog een paar druppeltjes olijfolie, een beetje peper en zout en smullen maar. Buon appetito!