Romige risotto met wortel en doperwtjes

Romige risotto met wortel en doperwtjes

Regelmatig neemt mijn vrouw kookboeken uit de bibliotheek voor mij mee. Zo ontdek ik vaak leuke en nieuwe recepten om eens uit te proberen. Zo maakte ik laatst deze romige risotto met wortel en doperwtjes. Een makkelijk en lekker recept dat uit het kookboek FitChef Family komt. En hoewel het misschien als een wat rare combinatie klinkt was het erg lekker.

In het kookboek FitChef Family vind je 99 gezonde recepten voor het hele gezin. Veel van deze recepten zet je in een kwartiertje op tafel. Maar zoals wel vaker bij risotto ben je met dit recept net iets langer bezig. Al zit bij dit recept de meeste tijd in het omscheppen van de risotto en het af en toe toevoegen van de bouillon. En dat maakt het een lekker en leuk recept voor een doordeweekse dag.

In het kookboek wordt de risotto afgemaakt met reepjes gerookte kip of achterham. Deze koop je kant-en-klaar in de supermarkt en zijn al gaar, je strooit deze er dus koud overheen. Nu was ik zelf deze kipreepjes vergeten mee te nemen. Maar dat kon ik prima oplossen door nog wat kipfilet dat we als broodbeleg hadden in reepjes te snijden. En de risotto smaakte er zeker niet minder om!

Lijkt deze lekkere romige risotto met wortel en doperwtjes jou ook wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En hier kan je meer lezen over het kookboek waar dit recept uit komt: FitChef Family.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. risottorijst
  • 1 l. kippenbouillon (2 blokjes)
  • 300 gr. wortels
  • 200 gr. diepvries tuinerwten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 200 gr. Hüttenkäse
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 gr. reepjes gerookte kipfilet*
  • 3 el. olijfolie

* Als alternatief kan je reepjes achterham kiezen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een hapjespan met een dikke bodem op laag vuur en laat goed heet worden. Bereid intussen in een aparte kookpan een liter kippenbouillon. Boen indien nodig de wortels schoon en snijd in dunne plakjes of kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze met een koksmes. Vind je het snipperen van een ui lastig dan is een uienkam een handig hulpmiddel.

Bereid de risotto

Verwarm de olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de ui en wortel tot deze glazig worden. Snijd tussendoor de rode paprika in blokjes en bak deze kort mee. Doe er nu de risottorijst bij en schep goed door de pan zodat ze beginnen te glanzen. Giet er nu wat van de kippenbouillon bij tot de risotto net onder staat. Breng voorzichtig aan de kook en blijf tussendoor roeren. Laat de risotto ongeveer 18 minuten koken tot deze beetgaar is. Schep tussendoor regelmatig om en voeg steeds wat kippenbouillon toe zodat de risotto niet droog kookt.

Doe er na 18 minuten de bevroren doperwtjes bij en schep door de risotto. Laat nog zo'n twee minuten op laag vuur staan en schep steeds om. Schep er vervolgens de Hüttenkäse door en rasp er de helft van de Parmezaanse kaas over. Gebruik hiervoor de meest fijne keukenrasp. Schep alles goed door waardoor de risotto heerlijk smeuïg wordt.

Serveren

Verdeel de risotto over de borden en strooi er de kip- of hamreepjes over. Rasp er boven de borden de rest van de Parmezaanse kaas over. Als je een grove keukenrasp hebt is deze hiervoor weer geschikter.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Romige risotto met wortel en doperwtjes'
Afbeelding bij 'Romige risotto met wortel en doperwtjes'
Afbeelding bij 'Romige risotto met wortel en doperwtjes'
Afbeelding bij 'Romige risotto met wortel en doperwtjes'
Afbeelding bij 'Romige risotto met wortel en doperwtjes'
Afbeelding bij 'Romige risotto met wortel en doperwtjes'
Afbeelding bij 'Romige risotto met wortel en doperwtjes'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 584 kcal.
  • Vetten 15 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 82 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 3.4 gr.
  • Natrium 1360 mg.