Romige risotto met wortel en doperwtjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. risottorijst
- 1 l. kippenbouillon (2 blokjes)
- 300 gr. wortels
- 200 gr. diepvries tuinerwten
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 200 gr. Hüttenkäse
- 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
- 200 gr. reepjes gerookte kipfilet*
- 3 el. olijfolie
* Als alternatief kan je reepjes achterham kiezen.
Bereidingswijze
Zet een hapjespan met een dikke bodem op laag vuur en laat goed heet worden. Bereid intussen in een aparte kookpan een liter kippenbouillon. Boen indien nodig de wortels schoon en snijd in dunne plakjes of kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze met een koksmes. Vind je het snipperen van een ui lastig dan is een uienkam een handig hulpmiddel.
Bereid de risotto
Verwarm de olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de ui en wortel tot deze glazig worden. Snijd tussendoor de rode paprika in blokjes en bak deze kort mee. Doe er nu de risottorijst bij en schep goed door de pan zodat ze beginnen te glanzen. Giet er nu wat van de kippenbouillon bij tot de risotto net onder staat. Breng voorzichtig aan de kook en blijf tussendoor roeren. Laat de risotto ongeveer 18 minuten koken tot deze beetgaar is. Schep tussendoor regelmatig om en voeg steeds wat kippenbouillon toe zodat de risotto niet droog kookt.
Doe er na 18 minuten de bevroren doperwtjes bij en schep door de risotto. Laat nog zo'n twee minuten op laag vuur staan en schep steeds om. Schep er vervolgens de Hüttenkäse door en rasp er de helft van de Parmezaanse kaas over. Gebruik hiervoor de meest fijne keukenrasp. Schep alles goed door waardoor de risotto heerlijk smeuïg wordt.
Serveren
Verdeel de risotto over de borden en strooi er de kip- of hamreepjes over. Rasp er boven de borden de rest van de Parmezaanse kaas over. Als je een grove keukenrasp hebt is deze hiervoor weer geschikter.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 584 kcal.
- Vetten 15 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 82 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 30 gr.
- Zout 3.4 gr.
- Natrium 1360 mg.