
Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. kruimige aardappelen
- 1 grote rodekool (ca. 800 gr.)
- 1 grote ui
- 2 appels
- 200 gr. spekreepjes
- 50 ml. slagroom
- paar takjes rozemarijn
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de harde kern eruit. Snijd de rodekool in zeer fijne reepjes en kook deze 20 minuten in een apart pannetje. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, kook ook deze 20 minuten in een grote pan.
Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze lekker fijn. Bak de spekjes een paar minuten aan in een grote koekenpan totdat er flink wat spekvet in de pan zit, doe er dan de gesnipperde ui en de blokjes appel bij en kruid met wat peper en zout. Bak de appel en ui nog een paar minuten in het spekvet tot de ui glazig en de appel bruin wordt.
Giet zowel de aardappelen als de rodekool af en stamp eerst de aardappelen fijn met de slagroom en wat versgemalen peper. Stamp er daarna de rodekool doorheen tot je een mooie paarse stamppot overhoudt. Roer hier nu de gebakken spekjes, appel en ui doorheen en strooi er nog wat fijngehakte rozemarijn over.
Recepten in je mail







