Rozemarijn krieltjes, spinazie met mozzarella en kip cordon bleu
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. krieltjes
- 800 gr. bladspinazie
- 125 gr. mozzarella
- 4 kip cordon bleu*
- olijfolie
- rozemarijn
- grof zeezout
- peper en zout
- boter om te bakken
* Koop de kip cordon bleu kant en klaar of maak deze zelf. In dit recept lees je hoe je dit eenvoudig zelf doet.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Halveer de krieltjes met schil en al en kook deze zes minuten voor. Giet af en laat even droogstomen. Doe de krieltjes in een ovenschaal. Besprenkel ruim met olijfolie en kruid met rozemarijn en grof zeezout. Bak de krieltjes in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Spinazie en kip cordon bleu
Verwarm een wok op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Zet ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze vast op kan warmen. Als de krieltjes tien minuten in de oven staan smelt je een klont boter in de hapjespan. Voeg hier een scheut olijfolie aan toe en bak de kip cordon bleu in 10 tot 12 minuten gaar. Keer deze regelmatig om.
Verhit intussen een scheut olijfolie in de wok en roerbak de bladspinazie. Voeg steeds een handje toe en schep om op hoog vuur. Als de spinazie is geslonken voeg je een nieuwe hand toe. Kruid tussendoor met peper en zout en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe. Ga net zo lang door tot alle spinazie is gebruikt en houd warm op laag vuur.
Serveren
Haal de ovenkrieltjes uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel met een vleestang de bladspinazie over de borden. Zo voorkom je dat je teveel vocht mee schept. Laat de mozzarella even uitlekken en scheur in stukjes, verdeel over de spinazie. Sprenkel er nog wat olijfolie over en leg de kip cordon bleu ernaast.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 683 kcal.
- Vetten 30 gr.
- Waarvan verzadigd 13 gr.
- Koolhydraten 48 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 49 gr.
- Zout 2.7 gr.
- Natrium 1080 mg.