Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus

Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus

Een van de eerste recepten die mij opviel in Hartstikke mediterraan was de tagliata met dragonsaus. Ik vertaalde dit recept naar mijn eigen versie: rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus. Een erg lekker en verrassend makkelijk maaltje.

Waar het originele recept het houdt bij rucola, waterkers, biefstuk en Parmezaan voegde ik nog wat extra ingrediënten toe. De dragonsaus komt ook uit het kookboek en is wel erg machtig, ik vond hem lekker. Eventueel kan je deze weglaten en het geheel op smaak brengen met een goede olijfolie. Het recept vind je hieronder, ik kan het je echt aanraden.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. biefstuk
  • 240 gr. mihoen
  • 100 gr. rucola
  • 100 gr. shiitake
  • 150 gr. wortelreepjes
  • handje waterkers
  • Parmezaanse kaas
  • arachideolie

Voor de dragonsaus:

  • 250 gr. ricotta
  • handje verse dragon

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Laat de kogelbiefstuk een half uurtje op temperatuur komen buiten de koelkast. Verhit een koekenpan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt, hier bak je zo de biefstuk in. Ris de blaadjes van de dragon en hak deze grof met een koksmes. Doe de fijngehakte dragon met de ricotta in een hoge beker en meng met de staafmixer tot een mooie saus. Verwarm de saus op laag vuur in een steelpannetje voor zo.

Dep de biefstuk droog met een keukenpapiertje. Verhit een scheutje arachideolie in de koekenpan en bak de biefstuk in twee minuten aan beide kanten bruin. Beweeg de biefstuk af en toe door de pan en let erop dat dit erg spettert, het is even niet anders. Haal de pan van het vuur en laat de biefstuk nog vijf minuten liggen. In het originele recept wordt trouwens voor rijstolie gekozen i.p.v. arachideolie. Bereid intussen de mihoen zoals aangegeven op de verpakking.

Leg de biefstuk op een snijplank en snijd met een vleesmes in dunne plakjes. Verhit de koekenpan weer en snijd intussen de shiitakes in plakjes. Bak de shiitake in de hete koekenpan tot ze bruin worden en beginnen te slinken. Verdeel tussendoor vast de rucola over vier borden en sprenkel hier een beetje olijfolie en wat versgemalen peper over.

Verdeel ook de waterkers, de gebakken shiitake en de wortelreepjes over de borden. Leg hier de mihoen op en verdeel daar de reepjes biefstuk overheen. Rasp er tot slot ruim Parmezaanse kaas overheen en besprenkel met de dragonsaus.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus'
Afbeelding bij 'Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus'
Afbeelding bij 'Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus'
Afbeelding bij 'Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus'
Afbeelding bij 'Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus'