Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. biefstuk
- 240 gr. mihoen
- 100 gr. rucola
- 100 gr. shiitake
- 150 gr. wortelreepjes
- handje waterkers
- Parmezaanse kaas
- arachideolie
Voor de dragonsaus:
- 250 gr. ricotta
- handje verse dragon
Bereidingswijze
Laat de kogelbiefstuk een half uurtje op temperatuur komen buiten de koelkast. Verhit een koekenpan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt, hier bak je zo de biefstuk in. Ris de blaadjes van de dragon en hak deze grof met een koksmes. Doe de fijngehakte dragon met de ricotta in een hoge beker en meng met de staafmixer tot een mooie saus. Verwarm de saus op laag vuur in een steelpannetje voor zo.
Dep de biefstuk droog met een keukenpapiertje. Verhit een scheutje arachideolie in de koekenpan en bak de biefstuk in twee minuten aan beide kanten bruin. Beweeg de biefstuk af en toe door de pan en let erop dat dit erg spettert, het is even niet anders. Haal de pan van het vuur en laat de biefstuk nog vijf minuten liggen. In het originele recept wordt trouwens voor rijstolie gekozen i.p.v. arachideolie. Bereid intussen de mihoen zoals aangegeven op de verpakking.
Leg de biefstuk op een snijplank en snijd met een vleesmes in dunne plakjes. Verhit de koekenpan weer en snijd intussen de shiitakes in plakjes. Bak de shiitake in de hete koekenpan tot ze bruin worden en beginnen te slinken. Verdeel tussendoor vast de rucola over vier borden en sprenkel hier een beetje olijfolie en wat versgemalen peper over.
Verdeel ook de waterkers, de gebakken shiitake en de wortelreepjes over de borden. Leg hier de mihoen op en verdeel daar de reepjes biefstuk overheen. Rasp er tot slot ruim Parmezaanse kaas overheen en besprenkel met de dragonsaus.