
Shoarma pizza en traditionele pizza, half-half voor wie niet kan kiezen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 pizzapakket met deeg en saus
- 1 bol buffelmozzarella
- 250 gr. shoarmareepjes
- 12 plakken salami
- 200 gr. cherrytomaatjes
- 125 gr. champignons
- 100 gr. pizzakaas (of nog lekkerder zelf geraspte Parmezaan)
- 1 rode paprika
- 1 ui
- verse basilicum
- oregano
- peper
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat met bakpapier klaar. Verwarm ook een hapjespan en bak het shoarmavlees een paar minuten aan, bewaar het shoarmavlees voor zo.
Rol het deeg uit op je ovenplaat en smeer de tomatensaus er over, het makkelijkst doe je dit met de bolle kant van een lepel. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de mozzarella in plakken, snijd de champignons in plakjes, snijd de paprika in kleine reepjes en de ui in ringen.
Beleg de ene helft van de pizza met de plakken salami met daarop de plakken mozzarella, de gehalveerde tomaatjes en de plakjes champignons. Beleg de andere helft met de uienringen en strooi de reepjes paprika over de gehele pizza. Verdeel het voorgebakken shoarmavlees over de helft met de uienringetjes.
Bestrooi de hele pizza met kaas en besprenkel daarna ruim met olijfolie. Doe over de traditionele helft nog wat oregano en peper en snipper tenslotte de blaadjes basilicum over de gehele pizza. Doe alles ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven en klaar is je half-half pizza met voor ieder wat wils.
Recepten in je mail


