Shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 plakjes deeg voor hartige taart*
- 500 gr. varkensreepjes
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 uien
- paneermeel
- 100 gr. belegen kaas, geraspt
- 1 el. shoarmakruiden, recept
- knoflooksaus, recept
- zonnebloemolie
- olijfolie
* Eventueel kan je ook bladerdeeg gebruiken, de bodem wordt dan iets luchtiger.
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur, zo kan deze goed warm worden. Haal het deeg vast uit de vriezer en laat ontdooien.
Doe de varkensreepjes in een mengkom en voeg hier een eetlepel shoarmakruiden aan toe. Giet er een klein beetje zonnebloemolie over en schep alles goed door elkaar. Laat het geheel even staan zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.
Pel de uien en snijd doormidden, snijd vervolgens in halve ringetjes. Verhit een scheut olijfolie in de hapjespan en bak de ui in een paar minuten glazig. Snijd tussendoor de bovenkant van beide paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in blokjes en bak een paar minuten mee met de ui.
Voeg vervolgens de gekruide varkensreepjes toe en bak deze nog zo'n vijf minuten mee. Schep alles goed om zodat de reepjes aan alle kanten dicht kunnen schroeien. Snijd intussen de onderkant van de paksoi, leg telkens wat stelen op elkaar en snijd in dunne plakjes. Bak kort mee met de varkensreepjes. Snijd tot slot het bladgroen fijn en voeg toe, bak ook kort mee. Doe alles in een vergiet en laat goed uitlekken.
Leg de plakjes deeg op de bakplaat en laat een klein beetje overlappen. Trek het deeg eventueel wat uit elkaar om de hele bakplaat te bedekken. Prik er met een vork gaatjes in en strooi er paneermeel over. Schep vervolgens het uitgelekte mengsel met de shoarma, ui, paprika en paksoi op de bodem. Verdeel gelijkmatig en rasp er tot slot de kaas overheen.
Schuif de shoarma plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven en bak zo'n 20 minuten. Als de kaas gesmolten is en de bodem krokant kan je de shoarma plaattaart uit de oven halen. Snijd de plaattaart in stukken en doe er naar smaak knoflooksaus op. Serveer eventueel met een lekkere salade.