Shoarmawraps met ijsbergsla en home made knoflooksaus

Shoarmawraps met ijsbergsla en home made knoflooksaus

Vroeger haalde ik regelmatig een broodje shoarma, lekker met een flinke dot knoflooksaus. Tegenwoordig maak ik het gewoon thuis, en eerlijk gezegd is die veel lekkerder. Behalve op een pitabroodje kan je er lekker mee variëren, bijvoorbeeld deze shoarmawraps met ijsbergsla en home made knoflooksaus.

Deze lekkere maaltijd heb je binnen een half uurtje klaar. Ik gebruikte zelfgemaakte shoarmakruiden maar je kan natuurlijk ook een kant en klare mix gebruiken. Ook de knoflooksaus maakte ik zelf, dat heb je echt in een paar minuten gedaan. Op de wraps leg ik ook een paar blaadjes ijsbergsla, van de rest maakte ik een snelle groene salade.

Lijken deze shoarmawraps je lekker? Dan vind je hieronder het recept van de wraps, de knoflooksaus en de salade. Een compleet maaltje dat zo op tafel staat en heerlijk smaakt. Zorg alleen dat je de volgende dag geen afspraak hebt, want iedereen ruikt dat je deze wraps hebt gegeten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 400 gr. varkensfilet*
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 el. shoarmakruiden**
  • 8 wraps
  • 1 krop ijsbergsla
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • olijfolie, extra vierge
  • witte wijnazijn
  • peper en zout

Voor de knoflooksaus

  • 150 gr. Turkse yoghurt
  • 50 gr. volle yoghurt
  • handje bieslook
  • 3 tenen knoflook

* Je kan gewone varkensfilet gebruiken of 'filetlapjes a la minute', deze zijn wat dunner en sneller gesneden.
** Shoarmakruiden zijn kant en klaar te koop maar ook erg makkelijk om zelf te maken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snij de varkensfilet in reepjes en doe in een mengkom. Pel de ui en snij deze in halve ringen, voeg toe aan de mengkom. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snij de paprika in kleine blokjes, doe ook in de mengkom. Voeg een eetlepel shoarmakruiden en een scheutje zonnebloemolie toe en roer door elkaar, laat een kwartiertje intrekken.

Verwarm intussen je oven vast voor op 180 graden en verpak de wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Verwarm de wraps zo'n 10 minuten tot ze goed warm zijn. Hou de wraps warm voor door de oven uit te doen en de deur op een kiertje te zetten.

Trek een paar grote bladen van de ijsbergsla, snij in reepjes en leg even apart voor zo. Snij de krop doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest van de ijsbergsla in reepjes en doe in een mengkom. Doe hier de gehalveerde cherrytomaatjes bij, een scheut olijfolie en een scheutje witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Plet de teentjes knoflook onder een groot mes, pel en snijd ze zo klein mogelijk. Doe de knoflook samen met de Turkse of Griekse yoghurt in een kommetje, voeg de gewone yoghurt toe. Hak een handje bieslook zo fijn mogelijk en doe bij de yoghurt, roer goed door elkaar en zet klaar voor zo.

Verwarm een hapjespan op laag vuur, verhit een scheutje zonnebloemolie en bak de shoarma zo'n 10 minuten. Blijf regelmatig roeren en let erop dat het vuur niet te hoog staat. Zodra de shoarma gaar is schep je deze in een schaal.

Serveer de wraps, de shoarma, de knoflooksaus, de losse bladen ijsbergsla en de salade apart. Beleg een wrap in het midden met wat ijsbergsla, schep hier de shoarma op en doe er een lekkere dot knoflooksaus bij. Schep er wat van de salade naast en smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Shoarmawraps met ijsbergsla en home made knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Shoarmawraps met ijsbergsla en home made knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Shoarmawraps met ijsbergsla en home made knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Shoarmawraps met ijsbergsla en home made knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Shoarmawraps met ijsbergsla en home made knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Shoarmawraps met ijsbergsla en home made knoflooksaus'