
Smashed potatoes met snijboontjes en een stukje kipfilet
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels, kruimig
- 800 gr. snijbonen
- 2 kipfilets
- grof zeezout
- rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
- paprikapoeder
- tomatenketchup
- boter om in te bakken
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden, zet een grote ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaten klaar. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Verhit ook vast een hapjespan op laag vuur. Boen de aardappelen even schoon en snijd met schil in gelijke stukken, een gemiddeld grote aardappel snijd je in drieën.
Kook de aardappels tien minuten voor en snijd intussen de snijbonen. Verwijder hiervoor de beide uiteindes en snijd de snijbonen in blokjes, zo houden ze nog een beetje die knapperige bite. Haal de kipfilets vast uit de koelkast en dep even droog. Kruid aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder.
Giet de aardappels af en verdeel over de ovenschaal of bakplaat. Plet de aardappels nu een beetje met een flinke vork, bijvoorbeeld van je slabestek. Ze hoeven niet helemaal plat te worden, het is de bedoeling dat je de schil kapot drukt waarna de binnenkant er een beetje uit komt. Besprenkel met flink wat olijfolie en strooi er wat grof zeezout over. Hak wat verse rozemarijn fijn en verdeel over de aardappels. Bak in 25 minuten in het midden van je voorverwarmde oven.
Smelt nu wat boter in de hapjespan en bak de kipfilets aan beide kanten bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak de kipfilets nog zo'n 20 minuten, keer ze regelmatig. Breng in een pan een laagje water aan de kook en kook hierin de snijbonen in ongeveer acht minuten gaar. Wil je ze iets zachter houd dan ongeveer tien minuten aan.
Haal de kipfilets uit de pan, voeg wat tomatenketchup en een klein beetje water toe aan het bakvet. Kook in tot een iets dikkere jus en laat staan voor zo. Schep de smashed potatoes op de borden en schep er de snijbonen naast. Snijd de gebakken kipfilets in plakken en verdeel over de borden. Scherp en een beetje van de jus overheen en je heerlijke maaltje is klaar.
Recepten in je mail

