Snelle groentenomelet met drie verse kruiden en Coburgerham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 of 12 eieren
- 1 grote prei
- 1 rode paprika
- 250 gr. champignons
- 100 gr. Coburgerham
- verse peterselie
- verse tijm
- verse rozemarijn
- melk
- peper en zout
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Verwarm vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Snijd de prei in dunne ringetjes, de champignons in zo dun mogelijke plakjes en de paprika in kleine reepjes.
Neem een flinke hand verse peterselie en snijd goed fijn. Pak een paar takjes tijm en ris de blaadjes eraf, snijd ook deze goed fijn. Doe hetzelfde met de rozemarijn en zet alles apart voor zo.
Breek per omelet twee of drie eieren boven een kom en doe hier een scheutje melk bij, klop luchtig met een vork en kruid met wat peper en zout. Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak steeds een kwart van de gesneden prei, paprika en champignons kort aan.
Giet er het eiermengsel over en scheur wat plakjes Coburgerham in snippers, verdeel over het mengsel. Strooi er wat vers gesneden kruiden over en kruid met wat extra peper en zout. Bak de omelet net zolang tot de onderkant goed is gestold en de bovenkant nog een beetje zacht is.
Klap de omelet dubbel en schuif op je bord, neem er eventueel een stukje brood of een eenvoudige salade bij en je snelle maaltje is klaar. Een eitje toch?