Snelle pasta met snijbonen, doperwten en kip pesto
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta
- 400 gr. snijbonen
- 400 gr. doperwten (diepvries)
- 300 gr. kippendijfilet
- 2 tl. groene pesto
- 35 gr. pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een flinke pan op met kokend water om de pasta in te bereiden. Zet ook een wat kleinere pan op met een laagje kokend water voor de snijbonen. Verwarm ook alvast een flinke hapjespan op laag vuur. Rooster de pijnboompitjes kort in de hete hapjespan tot je ze begint te ruiken en ze donker beginnen te kleuren. Laat afkoelen op een schoteltje en laat de pan op laag vuur.
Maak de snijbonen schoon en snijd deze in vierkantjes. Snijd ook alvast de kippendijfilets in blokjes. Doe de pasta in de grotere pan met kokend water en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen zeven minuten in de andere pan, giet af en spoel onder koud water. Vul de pan met koud water en laat de snijbonen hier verder in afkoelen.
Bak terwijl de pasta en snijbonen opstaan de blokjes kippendij een paar minuten aan in de hete hapjespan. Doe er twee theelepels groene pesto bij en wat versgemalen peper en zout, roer goed door elkaar. Doe de doperwtjes uit de diepvries bij het vlees en verhit een paar minuten.
Laat de snijbonen kort uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de hapjespan. Strooi er wat Italiaanse kruiden over en roer alles goed door elkaar. Bak een paar minuten mee zodat de doperwtjes en snijbonen goed warm worden.
Laat de pasta uitlekken, roer even om met wat olijfolie en schep op de borden. Schep hier de gebakken kip pesto, snijbonen en doperwten bij en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Strooi er wat van de geroosterde pijnboompitten over en wat blaadjes verse basilicum. Giet er tenslotte nog een scheutje extra virigine olijfolie over.