Snelle pasta met spinazie, champignons, roomkaas en gebakken zalm
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 300 gr. zalmfilet
- 250 gr. tagliatelle*
- 600 gr. bladspinazie
- 250 gr. champignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 75 gr. roomkaas
- 35 gr. pijnboompitjes
- 2 tl. groene pesto
- peper en zout
- olijfolie
- boter om te bakken
* Of een andere pasta naar keuze
Bereidingswijze
Zet een grote kookpan op het vuur en breng hier een flinke laag water in aan de kook. Zet ook een flinke hapjespan of een koekenpan op laag vuur en laat deze heet worden. Tot slot zet je een wok op laag vuur en ook deze laat je goed heet worden. Haal de zalm uit de koelkast en dep deze droog met wat keukenpapier.
Bak de zalm
Smelt wat boter in de hapjes- of koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid de zalm met wat peper en zout en leg de zalm in de pan. Bak op hoog vuur een half minuutje aan en zet het vuur laag. Laat de zalm ongeveer vijf minuten verder bakken en beweeg regelmatig door de pan. Draai om en laat nog een paar minuten bakken. Bereid tussendoor ook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Gedroogde pasta zet je iets eerder op dan verse pasta, die laatste hoeft namelijk maar een paar minuten te koken.
Roerbak de champignons met pesto
Pel in de tussentijd de ui en knoflook en snijd beiden goed fijn met een koksmes. Verhit een scheutje olijfolie in de wokpan en verhit op laag vuur de knoflook en ui. Borstel intussen met een groenteborsteltje de champignons schoon en snijd ze met een officemes in plakjes. Als je vaak champignons snijdt kan je hier ook een speciale champignonsnijder voor aanschaffen. Als de ui glazig wordt doe je er de champignons en de groene pesto bij. Schep alles goed door elkaar en zet het vuur wat hoger. Verhit en schep regelmatig om tot de champignons kleuren en slinken.
Bereid de spinazie met roomkaas
Voeg nu beetje bij beetje de bladspinazie toe aan de wok. Blijf omscheppen tot de spinazie is geslonken en voeg dan weer wat toe. Dit herhaal je tot je alle spinazie hebt gebruikt en deze volledig is geslonken. Kruid nu met wat peper en zout en schep er de roomkaas door. Schep alles goed om tot de roomkaas volledig is opgenomen en draai het vuur wat zachter. Laat staan tot de pasta en zalm klaar is. Zet intussen een kleine koekenpan op laag vuur en doe hier de pijnboompitjes in. Rooster de pitjes in de droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en geuren. Stort op een bordje en laat een beetje afkoelen.
Serveren
Verdeel de pasta over de borden en schep hier de spinazie met champignons en roomkaas over. Snijd de gebakken zalm in stukken en verdeel over de borden. Schep er een klein beetje van het bakvet uit de pan over. Strooi tot slot wat van de geroosterde pijnboompitjes over de spinazie en je kan aan tafel.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 513 kcal.
- Vetten 34 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 20 gr.
- Waarvan suikers 2 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 0.8 gr.
- Natrium 320 mg.