
Snelle pastasalade met tonijn
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta
- 1 blikje tonijn
- bakje cherrytomaten
- 1 rode paprika
- 1 appel
- 2 hardgekookte eitjes
- 150 gr. jonge kaas in fijne blokjes
- olijfolie
- Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
- peper en zout
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, iets korter koken is lekker omdat de pasta dan wat steviger blijft. Het lekkerste is om wat grotere pasta te gebruiken als schelpjes of grote boogjes. Na het koken afgieten in een vergiet en spoelen onder koud water, laten uitlekken tot gebruik.
Snijd intussen de paprika, de appel en het gekookte ei in kleine stukjes en doe samen met de blokjes kaas in een ruime slakom. Laat de tonijn uitlekken en voeg ook de stukjes tonijn toe in de slakom. Halveer tenslotte een aantal cherrytomaatjes en voeg toe aan de slakom.
Giet er een flinke scheut olijfolie (extra vierge) bij en kruid flink met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Even goed omroeren en de koude pasta toevoegen, wederom een scheut olijfolie en nog even schudden of roeren en klaar ben je.
Erg lekker met brood uit de pan: halveer een teen knoflook en wrijf hier een koekenpan mee in, verwarm de pan en snijd een paar boterhammen elk in vier stukken. Besprenkel het brood met olijfolie en bak aan in de pan, besprenkelen met olijfolie en zout en omdraaien en ook de andere kant even aanbakken. Op tafel een klein schaaltje met olijfolie, kruiden en peper klaarzetten en dippen maar.
Recepten in je mail


