Snelle pizza met kip, tomaat, mozzarella en avocado

Snelle pizza met kip, tomaat, mozzarella en avocado

Laatst maakte ik deze heerlijke pizza met kip, tomaat, mozzarella en avocado. Een verrassend lekkere pizza die je ook nog eens lekker snel op tafel hebt staan. Deze pizza con pollo is trouwens erg makkelijk om te maken en is op voor je het weet.

Oorspronkelijk wilde ik het maken met gebakken kipfilet, jammer genoeg rook deze wat vreemd en durfde ik dat niet aan. Gelukkig had ik nog kipfilet voor op brood in de koelkast liggen en ook dat smaakte geweldig. Wil je deze pizza met kip en avocado zelf eens maken dan vind je hier mijn recept.

Het lekkerst is het natuurlijk als je zelf pizzadeeg maakt, maar als je daar geen tijd voor hebt kies je gewoon voor kant-en-klaar pizzadeeg.

Recept

Ingrediënten

2 pizza's

  • 400 gr. pizzadeeg
  • 200 gr. tomatensaus voor pizza*
  • 150 gr. kipfilet, broodbeleg
  • 1 rode ui
  • 2 trostomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 1 avocado
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bloem

* Tomatensaus voor pizza is al gekruid, je kan ook gewone passata gebruiken en deze zelf kruiden met wat olijfolie en verse basilicum.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 220 graden en zet twee met bakpapier beklede bakplaten klaar. Als je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt haal je deze ongeveer 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

Verdeel het pizzadeeg in twee porties en vorm met je hand vast tot een platte ronde vorm. Strooi flink wat bloem op je werkbad en leg hier de plak pizzadeeg op. Strooi er nog wat bloem over en trek uit elkaar met je handen tot een gladde en gelijkmatige pizzabodem. Rol eventueel verder uit met een deegroller als je een dunne en krokante pizzabodem wilt.

Smeer beide bodems in met de tomatensaus en strijk uit met de bolle kant van een lepel. Houd de randen van je pizzabodems net nog vrij. Verdeel er de plakjes kipfilet over. Snijd de trostomaten in plakjes en verwijder de vochtige zaadjes, verdeel over de pizzabodems.

Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringetjes, verdeel ook de ringetjes ui over de pizzabodems. Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in plakken, verdeel de mozzarella over de pizzabodems. Sprenkel er wat olijfolie overheen en kruid met versgemalen peper en zout. Strooi er vervolgens nog de geraspte kaas over.

Schuif beide bakplaten in je voorverwarmde oven en bak de pizza's in 15 tot 20 minuten. Halveer terwijl de pizza's in de oven staan de avocado in de lengte en draai beide helften van elkaar. Wip de pit eruit en schep de binnenkant van de avocado met een lepel uit de schil. Snijd de avocado's in dunne partjes en leg klaar voor zo.

Als de kaas is gesmolten en de randen mooi bruin zijn geworden is je pizza gaar. Haal beide pizza's uit de oven en verdeel de partjes avocado over de pizza's. Serveer direct en geniet van je heerlijke pizza met kip en avocado.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snelle pizza met kip, tomaat, mozzarella en avocado'
Afbeelding bij 'Snelle pizza met kip, tomaat, mozzarella en avocado'
Afbeelding bij 'Snelle pizza met kip, tomaat, mozzarella en avocado'
Afbeelding bij 'Snelle pizza met kip, tomaat, mozzarella en avocado'
Afbeelding bij 'Snelle pizza met kip, tomaat, mozzarella en avocado'