Snelle plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 plakjes deeg voor hartige taart*
- 250 gr. champignons
- 1 rode ui
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 200 gr. spekreepjes
- 2 tenen knoflook
- 2 el. olijfolie
- grof zeezout
- peper en zout
- 2 takjes rozemarijn
- 150 gr. geraspte kaas
* Je kan ook bladerdeeg gebruiken, de bodem wordt dan iets luchtiger.
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Haal de plakjes deeg uit de koelkast en laat deze ontdooien. Zet vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.
Pel de teentjes knoflook en pers deze uit boven een kommetje, voeg twee eetlepels olijfolie toe, een flinke snuf grof zeezout en wat versgemalen peper. Roer alles goed door elkaar en laat even staan voor zo.
Leg de plakjes deeg op de bakplaat en laat de randjes overlappen, bevochtig deze met wat water en plak ze aan elkaar. Vouw de buitenste randen dubbel en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Sprenkel de knoflook- en rozemarijnolie over de bodem en smeer uit met een kwastje of de bolle kant van een lepel. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak goed fijn met een koksmes. Strooi over de bodem en bak deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen de champignons in plakjes, de rode paprika in reepjes en de rode ui in partjes. Verhit een beetje olijfolie in de hete wok en roerbak de partjes rode ui met de spekreepjes tot de spek bruin en krokant wordt. Voeg de gesneden champignons en paprika toe en roerbak met ruim peper en zout tot de champignons net beginnen te slinken. Giet alles over in een vergiet en laat uitlekken.
Haal de bodem na 15 minuten uit de oven en verdeel het uitgelekte roerbakmengsel erover, laat de oven aan. Snijd de ui in ringen en verdeel de uienringen over de plaattaart. Strooi er tenslotte nog de geraspte kaas over en bak het geheel nog vijf minuten in de oven. Je plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes is klaar.