Snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 tot 8 plakjes bladerdeeg
- 200 gr. rundergehakt
- 2 rode uien
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 125 gr. crème fraiche
- verse tijm
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- belegen kaas
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Haal het bladerdeeg vast uit de vriezer en laat een paar minuten ontdooien op je aanrecht.
Verhit intussen een hapjespan op het vuur en bak het gehakt rul met wat Italiaanse kruiden en een beetje versgemalen peper en zout. Zet het vuur uit en laat even staan voor zo.
Maak van de ontdooide plakjes bladerdeeg een bodem op je bakplaat. Maak de randjes van het deeg vochtig met een natte vinger en plak de velletjes over en aan elkaar vast. Prik er met een vork wat gaatjes in en zet zo'n 5 minuten in de oven zodat de bodem vast wat hard wordt.
Snij intussen de uien in ringetjes, de champignons in plakjes en de paprika in (halve) ringen. Roer de crème fraiche los tot deze goed lobbig is geworden. Rasp een stukje belegen kaas zodat je genoeg hebt om over de plaattaart te verdelen zo.
Haal de aangebakken bodem uit de oven en smeer met de bolle kant van een lepel de crème fraiche over de bodem. Verdeel hier het gerulde gehakt over en bedek dat met de rode uien, de paprika en de champignons. Verdeel er naar smaak wat tijm over, gewoon de blaadjes van de takjes rissen en erover heen strooien. Kruid tenslotte met wat peper en zout en strooi er de geraspte kaas over.
Schuif de plaataart nu 15 tot 20 minuten in je voorverwarmde oven en serveer als deze klaar is met een lekkere salade.