Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 plakjes bladerdeeg
- 16 plakjes bacon
- 400 gr. rundergehakt
- 125 gr. crème fraiche
- 1 grote prei (of 2 kleintjes)
- 2 rode uien
- 100 gr. Gruyère, geraspt
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Haal het bladerdeeg vast uit de vriezer zodat het kan ontdooien. Verwarm vast een hapjespan op laag vuur.
Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de bakplaten, prik er wat gaatjes in met een vork en bak 4 minuten voor in de voorverwarmde oven. Rul intussen het gehakt gaar in de hapjespan, kruid naar smaak met peper en zout. Haal van het vuur en bewaar voor zo. Snij de prei en de rode uien in ringetjes.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de oven maar laat de oven aan. Verdeel de crème fraiche over het bladerdeeg en verdeel hier het gehakt over. Leg voor ieder plaattaartje twee plakjes bacon op het gehak. Verdeel de rode ui en de preiringetjes over de plaattaartjes en bestrooi met wat peper en zout. Verdeel tenslotte de Gruyère over de plaattaartjes en zet nog zo'n 15 tot 20 minuten in de oven.
Als de plaattaartjes mooi bruin zijn geworden en de kaas is gesmolten zijn ze klaar. Laat een minuutje staan op de bakplaten en serveer de plaattaart, eventueel met een lekkere salade.