Snelle wokmaaltijd met mie, kippendij en roergebakken groenten
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 250 gr. mie
- 300 gr. kippendij
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 gele paprika
- 1 zoete ui
- 1 rode ui
- 6 lenteuitjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 el. sojasaus
- 2 el. oestersaus
- 1 el. gembersiroop
- wokolie
- sesamolie
- 1 tl. sesamzaad
- vijfkruidenpoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
Laat je niet afschrikken door deze lijst ingrediënten, je hebt deze wokmaaltijd echt zo gemaakt. Verwarm je wok vast voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt, zet ook vast een ruime pan kokend water op om de mie zo in te bereiden.
Verwijder de onder- en bovenkant van de courgette en snijd in de lengte doormidden. Snijd beide helften nogmaals in de lengte doormidden en snij er vervolgens kleine blokjes van. Snij de prei in dunne ringetjes en de gele paprika in reepjes. Hou de courgette, prei en paprika apart voor zo.
Pel de uien en teentjes knoflook. Hak de knoflook zo fijn mogelijk en halveer beide uien, snijd de uien vervolgens in halve ringetjes. Hou apart voor zo. Snij de kippendij in blokjes en zet ook klaar voor zo. Doe de mie in het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen een scheut wokolie in de hete wok en roerbak de gesneden ui en knoflook kort op hoog vuur. Schep er de blokjes kippendij bij en breng op smaak met de sojasaus, oestersaus en gembersiroop. Doe er twee tot drie snufjes vijfkruidenpoeder bij en versgemalen peper en zout. Roerbak zo'n vijf minuten op hoog vuur tot de blokjes kippendij volledig zijn dichtgeschroeid.
Voeg een theelepel sesamzaad, de gesneden courgette, prei en paprika toe aan de wok en roerbak nog een paar minuten mee, zet het vuur wat lager. Snij de lenteuitjes in ringetjes en voeg toe, roerbak nog een minuutje mee. Snijd één blokje kippendij doormidden om te controleren of deze gaar is, het vlees mag net niet meer roze zijn. Houd alles warm voor zo op laag vuur.
Giet de mie af in een vergiet, spoel kort af onder lauw water en doe terug in de pan. Doe er een klein scheutje sesamolie bij en roer door elkaar. Serveer de mie op de borden en schep er de roergebakken groenten en de kippendij over. Breng eventueel wat verder op smaak met een beetje ketjap en sambal. Lekker met een schaaltje kroepoek.