Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 2 kipfilets
- 1 paksoi
- 1 prei
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 250 gr. kastanjechampignons
- vijfkruidenpoeder
- peper en zout
- 1/2 flesje zoetzure woksaus, bijvoorbeeld van Fairtrade
- wokolie
- chilisaus, optioneel
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak je wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Zet de wraps zo'n 5 tot 10 minuten in je voorverwarmde oven. Verhit vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Snijd de paksoi in reepjes en snijd ook het groen in reepjes. Dit gaat het makkelijkst door de onderkant van de paksoi te snijden, een paar stengels op elkaar te stapelen en deze in reepjes te snijden. Rol het bladgroen strak op en snijd ook dit in fijne reepjes.
Snijd de prei in ringetjes, de paprika in reepjes en de champignons in niet al te kleine stukjes. Pel de rode uien en snijd deze in partjes, eerst halveren en daar halve schijfjes van snijden. Snijd ook de kipfilets in kleine stukjes, of koop voorgesneden blokjes.
Verhit wat wokolie in de pan en roerbak de stukjes kipfilet op hoog vuur een paar minuten tot ze goudbruin worden, bestrooi tussendoor met wat vijfkruidenpoeder en wat peper en zout. Zet het vuur iets lager en roerbak de stukjes champignon een paar minuten mee.
Voeg tenslotte de gesneden paksoi, prei, paprika en rode ui toe en roerbak deze ook nog een paar minuten mee. Giet hier de zoetzure woksaus overheen en zet het vuur weer hoog, roerbak nog een minuutje zodat de saus een klein beetje indikt. Schep de roergebakken groenten en kip in een schaal.
Haal de wraps uit de oven en vul deze aan tafel met de roergebakken zoetzure kip en de groenten. Doe eventueel nog wat chilisaus over je wrap en smullen maar.