Snijbonen, gebakken champignons en ovenkrieltjes met runderchipolata

Snijbonen, gebakken champignons en ovenkrieltjes met runderchipolata

Laatst aten we deze snijbonen met gebakken champignons, ovenkrieltjes en runderchipolata. Het is eigenlijk gewoon groenten, vlees en aardappelen maar dan in een ander jasje. En dat andere jasje maakt dat ik dit recept toch op Kookidee wilde zetten, hoe simpel het eigenlijk ook is. Want juist door iets net wat anders te maken brengt het anderen weer op ideeën.

Met dit makkelijke maaltje ben je niet lang bezig. Je kookt de krieltjes kort voor en bakt deze daarna verder in de oven. Ik breng de krieltjes op smaak met alleen wat olijfolie en grof zeezout. Je kan er als je dat wilt nog wat rozemarijn over strooien, ook altijd lekker op krieltjes. De snijbonen kook je net iets korter dan normaal en roerbak je nog heel kort mee met de champignons.

Lijken deze snijbonen met gebakken champignons, ovenkrieltjes en chipolata jou ook wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere recepten met snijbonen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 400 gr. snijbonen
  • 500 gr. champignons
  • 800 gr. krieltjes, met schil
  • 300 gr. runderchipolata
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • boter om te bakken
  • scheutje sojasaus
  • rozemarijn, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar. Breng in een kookpan een ruime laag water aan de kook. Halveer de krieltjes met schil en al en kook deze tien minuten voor. Giet af en laat van het vuur af kort droog stomen, verdeel ze daarna over de ovenschaal. Sprenkel er olijfolie overheen en bestrooi naar smaak met grof zeezout. Eventueel kan je voor nog wat extra smaak ook wat rozemarijn gebruiken. Bak de krieltjes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Hussel ze halverwege nog even door elkaar.

Snijbonen en champignons

Breng in een kookpan een laagje water aan de kook. Spoel de snijbonen schoon onder de kraan en snijd in blokjes. Het snelst gaat dit door de snijbonen in twee bundels te verdelen. Neem er een in je hand en zet ze rechtop op je snijplank zodat alle uiteindes gelijk zijn. Leg plat, snijd met een koksmes de puntjes eraf en herhaal voor de andere kant. Hierna snijd je ze in blokjes en kook je ze ongeveer acht minuten. Giet ze af en laat even staan.

Borstel intussen de champignons schoon met een groenteborsteltje en snijd in vier partjes. Heb je kleinere champignons dan halveer je ze. Zet een flinke hapjespan op laag vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Doe er de champignons bij en kruid met flink peper en zout, doe er een klein scheutje sojasaus over en schep om. Bak de champignons tot ze beginnen te slinken en mooi bruin zijn. Schep er dan de snijbonen bij en bak nog kort mee, houd warm tot zo.

Bak de runderchipolata

Als de ovenkrieltjes nog zo'n vijf minuten moeten verhit je een koekenpan of tweede hapjespan op het vuur. Smelt hier wat boter in of verhit nog wat olijfolie en bak de runderchipolata aan alle kanten bruin. Zet het vuur wat lager en bak de worstjes in ongeveer vijf minuten gaar. Keer de worstjes regelmatig om maar prik er niet in. Het makkelijkst is het om een keukentang te gebruiken om ze te draaien.

Verdeel de snijbonen met de gebakken champignons over de borden. Schep hier de krieltjes uit de oven naast en verdeel tot slot de runderchipolata over de borden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snijbonen, gebakken champignons en ovenkrieltjes met runderchipolata'
Afbeelding bij 'Snijbonen, gebakken champignons en ovenkrieltjes met runderchipolata'
Afbeelding bij 'Snijbonen, gebakken champignons en ovenkrieltjes met runderchipolata'
Afbeelding bij 'Snijbonen, gebakken champignons en ovenkrieltjes met runderchipolata'
Afbeelding bij 'Snijbonen, gebakken champignons en ovenkrieltjes met runderchipolata'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 542 kcal.
  • Vetten 29 gr.
  • Waarvan verzadigd 15 gr.
  • Koolhydraten 41 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.