Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven

Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven

Lekker eten hoeft echt niet veel tijd te kosten. Met dit eenvoudige maaltje was ik echt maar een paar minuten bezig, de oven en de pan deden daarna de rest van het werk. Ik hoefde het na afloop alleen nog maar op de borden te scheppen waarna we echt heerlijk hebben zitten smullen.

Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven klinkt lekker simpel en dat is het ook. Je hoeft alleen wat te snijden en daarna nog maar te wachten tot het klaar is. En hoe simpel het ook klinkt, het smaakte zo lekker dat dit een van mijn nieuwe favorieten is geworden. Het makkelijke recept vind je hieronder. Probeer maar eens.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. snijbonen
  • 800 gr. biologische aardappelen
  • 4 rundersaucijzen
  • (verse) oregano
  • (verse) rozemarijn
  • (verse) tijm
  • grof zeezout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar die je een klein beetje in hebt gevet met olijfolie. Zet een pan met een laag kokend water op en verwarm vast een hapjespan op laag vuur.

Als je biologische aardappelen gebruikt hoef je deze niet te schillen, even schoonboenen en klaar. Snij de aardappels in kleine stukjes en doe in de ovenschaal. Neem een paar takjes oregano en snijd de blaadjes in reepjes. Neem ook een paar takjes tijm en rozemarijn en ris hier de naaldjes en blaadjes vanaf, snijd ook goed fijn en verdeel alles over de aardappelen.

Sprenkel ruim olijfolie over de gesneden aardappels en strooi er naar smaak grof zeezout over. Hussel alles goed door elkaar met bijvoorbeeld een lepel en zet de schaal 25 minuten in de oven.

Bak direct de saucijzen aan in de voorverwarmde braadpan, dit hoef je maar een paar minuten te doen zodat ze aan alle kanten goed bruin zijn. Snij de saucijzen in kleine stukjes en doe deze bij de aardappels in de ovenschaal als deze 5 minuten in de oven hebben gestaan.

Snij intussen de snijbonen in vierkantjes en kook deze 12 minuten, giet af en houd warm voor zo. Verhoog de oventemperatuur de laatste 5 minuten naar 225 graden maar laat de aardappels en saucijs er gewoon in staan. Schep eventueel even om maar doe de ovendeur meteen weer dicht.

Serveer de aardappeltjes, stukjes saucijs en de snijbonen en je maaltje is klaar. Heerlijk van smaak door de kruiden en super makkelijk te maken.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven'
Afbeelding bij 'Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven'
Afbeelding bij 'Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven'
Afbeelding bij 'Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven'