Snijbonenstamppot met witte bonen, spekjes en kaas

Snijbonenstamppot met witte bonen, spekjes en kaas

Deze snijbonenstamppot met witte bonen, spekjes en kaas is ideaal als je niet veel tijd hebt. Het lekkere stamppotje is namelijk makkelijk te maken en staat zo op tafel. En omdat je de ingrediënten er gewoon doorheen roert blijven deze lekker knapperig.

De snijboontjes kook je even voor en roer je er uiteindelijk door. De witte bonen verwarm je kort mee als je de spekjes bakt. Kortom, een makkelijke en lekkere stamppot die iedereen kan maken. Het recept voor deze stamppot met snijbonen en witte bonen vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 400 gr. snijbonen
  • 400 gr. witte bonen
  • 1 grote ui
  • 200 gr. spekreepjes
  • 100 gr. jonge kaas
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • verse bieslook
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan op het vuur met een ruime laag water en breng aan de kook. Zet ook een wat kleinere pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Giet de witte bonen in een vergiet, spoel onder de kraan en laat ze goed uitlekken.

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet ze af. Laat de aardappelen kort droogstomen in de pan en voeg een klontje boter en scheutje melk toe. Kruid met flink peper en zout en stamp de aardappelen fijn.

Terwijl de aardappeltjes staan te koken snijd je de snijbonen in dunne reepjes. Kook de fijngesneden snijbonen in tien minuten gaar en giet af, bewaar voor zo. Zet tussendoor ook vast een flinke koekenpan of hapjespan op het vuur zodat deze goed warm wordt.

Pel de ui en snipper deze goed fijn. Bak de spekreepjes in de hete koekenpan of hapjespan tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de fijngesnipperde ui toe en bak deze mee tot de spekreepjes gaar zijn en de ui glazig is. Voeg de uitgelekte witte bonen toe aan de pan en laat deze nog even warm worden.

Roer de snijbonen, spekreepjes en witte bonen door de fijngestampte aardappelen. Snijd de kaas in kleine blokjes en roer ook deze door de stamppot. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout en wacht tot de kaas is gesmolten.

Serveer de snijbonenstamppot met witte bonen, spekreepjes en kaas. Hak tenslotte nog wat bieslook fijn en strooi deze op de borden over de stamppot.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snijbonenstamppot met witte bonen, spekjes en kaas'
Afbeelding bij 'Snijbonenstamppot met witte bonen, spekjes en kaas'
Afbeelding bij 'Snijbonenstamppot met witte bonen, spekjes en kaas'
Afbeelding bij 'Snijbonenstamppot met witte bonen, spekjes en kaas'