Spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan

Spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan

Laatst maakte ik deze spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan. Het is een makkelijke en lekkere pasta waar je niet veel voor nodig hebt. En toch zit deze maaltijd vol smaak. Al met al ben je er zo’n 20 minuten mee bezig, en dat is ideaal als je niet veel tijd hebt maar toch lekker wil eten. En omdat je er maar twee pannen voor nodig hebt is het ook nog eens perfect voor de vakantie.

De spekreepjes bak je in een hapjespan even aan met wat ui. In de tussentijd snijd je de rest van de groenten en kook je de pasta. De groenten bak je daarna gaar met de spekjes, samen met wat fijn geraspte Parmezaanse kaas. De combinatie van de Parmezaan en de spekjes zorgt ervoor dat deze pasta die heerlijke smaak krijgt. Een klein scheutje olijfolie over het geheel maakt het gerecht verder helemaal af.

Lijkt deze spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan jou ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En hier vind je nog veel meer lekkere pasta recepten om eens te proberen. Je kan in plaats van spaghetti ook een ander soort pasta nemen natuurlijk. Hier lees je meer over alle soorten pasta en waar je deze voor gebruikt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. spaghetti*
  • 125 gr. spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes
  • 2 tl. groene pesto
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

* Ik koos voor volkoren spaghetti, deze vult net wat meer.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote pan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Verwarm ook een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Pel de ui en snijd deze met een koksmes in stukjes. Met een uienkam is het snipperen van een ui nog makkelijker. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui en spekjes kort aan.

Bereid de spaghetti

Doe intussen de spaghetti in de kookpan en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. In de tussentijd snijd je de bovenkant van de rode paprika en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten. Vervolgens snijd je de paprika in kleine blokjes en doe je deze bij de spekjes en ui. Bak de rode paprika een paar minuten mee.

Courgette snijden

Tussendoor snijd je de beide courgettes in blokjes. Doe ook deze bij de hapjespan en doe er twee theelepels groene pesto bij. Schep alles goed om en sprenkel er nog een flinke scheut olijfolie over. Kruid naar smaak met peper en zout. Rasp er met een fijne keukenrasp naar smaak Parmezaanse kaas over. Bak alles enkele minuten op middelhoog vuur terwijl je alles goed omschept. Zo kan de kaas goed smelten en mengen met de rest.

Serveren

Giet de spaghetti af en laat van het vuur af kort droog stomen. Schep om met een klein beetje olijfolie en verdeel over de borden. Verdeel hier de courgette, paprika en spekreepjes over. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er tot slot nog een scheutje olijfolie over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 606 kcal.
  • Vetten 30 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 55 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.