Spaghetti met courgette, paprika, spekreepjes en Parmezaan
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti*
- 125 gr. spekreepjes
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 2 courgettes
- 2 tl. groene pesto
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
* Ik koos voor volkoren spaghetti, deze vult net wat meer.
Bereidingswijze
Zet een grote pan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Verwarm ook een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Pel de ui en snijd deze met een koksmes in stukjes. Met een uienkam is het snipperen van een ui nog makkelijker. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui en spekjes kort aan.
Bereid de spaghetti
Doe intussen de spaghetti in de kookpan en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. In de tussentijd snijd je de bovenkant van de rode paprika en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten. Vervolgens snijd je de paprika in kleine blokjes en doe je deze bij de spekjes en ui. Bak de rode paprika een paar minuten mee.
Courgette snijden
Tussendoor snijd je de beide courgettes in blokjes. Doe ook deze bij de hapjespan en doe er twee theelepels groene pesto bij. Schep alles goed om en sprenkel er nog een flinke scheut olijfolie over. Kruid naar smaak met peper en zout. Rasp er met een fijne keukenrasp naar smaak Parmezaanse kaas over. Bak alles enkele minuten op middelhoog vuur terwijl je alles goed omschept. Zo kan de kaas goed smelten en mengen met de rest.
Serveren
Giet de spaghetti af en laat van het vuur af kort droog stomen. Schep om met een klein beetje olijfolie en verdeel over de borden. Verdeel hier de courgette, paprika en spekreepjes over. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er tot slot nog een scheutje olijfolie over.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 606 kcal.
- Vetten 30 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 55 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 1.7 gr.
- Natrium 680 mg.