Spaghetti met gegrilde groenten, mozzarella en gedroogde ham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. verse spaghetti*
- 1 aubergine
- 2 gele paprika's
- 250 gr. champignons
- 6 lenteuitjes
- 5 teentjes knoflook
- ca. 100 gr. prosciutto crudo (gedroogde ham)
- 1 bol buffelmozzarella
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
* Verse spaghetti is in een paar minuten gekookt, gedroogde spaghetti duurt iets langer maar smaakt ook prima. Ik koos voor dit recept voor speltspaghetti maar neem gewoon de pasta die je zelf het lekkerst lijkt.
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet alvast een bakplaat klaar. Zelf gebruik ik geen bakpapier, zo worden je groenten niet te vochtig. Zet vast een flinke pan met ruim kokend water op voor de spaghetti.
Boen de aubergine schoon, snijd in dikke plakken en vervolgens in repen. Maak de gele paprika's schoon en snijd in vieren, halveer ieder kwart in de lengte en snijd vervolgens in reepjes. Borstel de champignons schoon en verwijder eventueel de harde stukjes van de steel. Snijd de grote champignons doormidden. Snijd de lenteuitjes in ringetjes.
Verdeel de reepjes aubergine over de bakplaat en strooi de rest van de gesneden groenten er over- en omheen. Pel de teentjes knoflook, snijd in de lengte doormidden en verdeel tussen de groenten. Kruid met peper en zout, sprenkel er ruim olijfolie over en strooi er vervolgens ruim Italiaanse kruiden over. Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, hussel halverwege even door elkaar.
Bereid intussen de spaghetti door deze in ruim kokend water te koken. Giet af en doe terug in de pan, sprenkel er wat olijfolie over en schep door elkaar. Houd de spaghetti warm met de deksel op de pan, je hoeft deze niet op het vuur te zetten. Laat de buffelmozzarella indien nodig even uitlekken.
Schep de pasta op de borden en schep hier de gegrilde groenten uit de oven bij. Scheur de plakjes gedroogde ham in stukjes en verdeel over de spaghetti en groenten. Scheur ook de bol buffelmozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Sprenkel er nog een klein beetje olijfolie over en eventueel wat versgemalen peper en je heerlijke Italiaanse maaltijd is klaar.